Home Δήμοι ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ

Πριν από περίπου δύο χρόνια η οδός Αγγελάκη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, απέκτησε νέα όψη με τη φύτευση τριάντα υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, που χαρακτηρίστηκαν ως ένα αστικό έργο τέχνης. Σήμερα (31/03) το πρωί η Αγγελάκη υποδέχθηκε δύο νέα ελαιόδεντρα από τη Χαλκιδική, τα οποία ήλθαν να αντικαταστήσουν τις δύο από τις τριάντα ελιές που δεν κατάφεραν να εγκλιματιστούν.
Η αντικατάσταση των ελαιόδεντρων έγινε παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη, με δωρεά του οποίου υλοποιήθηκε η συνολική παρέμβαση στον άξονα της Αγγελάκη. Παρόντες στη διαδικασία τοποθέτησης των νέων δέντρων ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτης Δημητριάδης.
Οι αιωνόβιες ελιές που βρίσκονται κατά μήκος της οδού Αγγελάκη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, θυμίζουν περισσότερο γλυπτά και αποτελούν ένα νέο τοπόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
«Χρειάζεται επιμονή κι αγάπη, ώστε η πόλη μας να αλλάξει. Και η Θεσσαλονίκη πράγματι αλλάζει και βελτιώνεται σε πολλούς τομείς», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Σταύρο Ανδρεάδη για τη «γενναιόδωρη», όπως τη χαρακτήρισε,  χορηγία του, προς τα στελέχη του τομέα πρασίνου αλλά και προς τους Θεσσαλονικείς «που αγκαλιάζουν αυτές τις προσπάθειες».
Τη χαρά του για την τοποθέτηση των δύο νέων ελαιόδεντρων εξέφρασε ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης. «Η ελιά είναι το δυνατό, σοφό δέντρο της πατρίδας μας. Την αγαπώ πολύ. Στις πόλεις μας ταιριάζει εξαιρετικά, γιατί φέρνει την ίδια την Ελλάδα μέσα στην καθημερινή ζωή μας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης. 
Οι είκοσι οκτώ από τις τριάντα ελιές που είχαν τοποθετηθεί στον άξονα της Αγγελάκη προ διετίας έχουν προοδεύσει κι έχουν φουντώσει. Σήμερα συνεργεία του Δήμου φρόντισαν για την κλάδευση και την περιποίησή τους, ενώ ο κ. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι «ίσως φέτος να ανθίσουν κιόλας για πρώτη φορά». 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version