Home Forum Οι υποδομές ως μέρος ενός ανθεκτικότερου μοντέλου ανάπτυξης στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ...

Οι υποδομές ως μέρος ενός ανθεκτικότερου μοντέλου ανάπτυξης στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία επισημαίνει ότι η ενίσχυση των υποδομών και των μεταφορών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία περισσότερο δυναμική συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αλυσίδες αξίας και κάνει αναφορά στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των οδικών αξόνων και των λιμενικών υποδομών.

Οι μεγάλες συγκοινωνιακές υποδομές και τα συνδυασμένα δίκτυα των μεταφορών αποτελούν σημαντικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης, γιατί πάνω τους οικοδομούνται οι νέες ευκαιρίες για την παραγωγική δραστηριότητα, το εμπόριο και τον τουρισμό. Όλα τα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα θα συζητηθούν στο  7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο «New Realities», που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, με φυσική παρουσία από την Τετάρτη έως και το Σάββατο, 6-9 Απριλίου, 2022 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο επίκεντρο του Φόρουμ θα βρεθούν η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων και ο ενιαίος Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός Υποδομών. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη  όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης, η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, οι επεκτάσεις της Γραμμής 3 προς Πειραιά, ο οδικός άξονας Πατρών- Πύργου, το Βόρειο Τμήμα του Ε65, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης.

Εκτενής αναφορά θα γίνει και στην μεταμόρφωση του ελληνικού σιδηροδρομικού συστήματος με βασικό στόχο να ενωθούν όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας με ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σιδηροδρομικό δίκτυο και να δημιουργηθούν κοντά σε αυτά, σύγχρονα εμπορευματικά κέντρα.

Από τους διακεκριμένους ομιλητές που θα συζητήσουν τα παραπάνω θέματα στο Φόρουμ των Δελφών είναι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής,  ο Γιώργος Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, ο Σπύρος Πατέρας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), ο Chris Allen, Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αθήνα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Χρήστος Γκόφας, Ανώτερος Εμπειρογνώμονας για την Κοινωνικοοικονομική Ανάπτυξη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Βασίλειος Ζεϊμπέκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Logistics

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 500 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version