Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκινά μετά από δεκαετίες η χειμερινή κρουαζιέρα στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στο στόχο...

Ξεκινά μετά από δεκαετίες η χειμερινή κρουαζιέρα στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στο στόχο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

Η επανεκκίνηση της χειμερινής κρουαζιέρας στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με ανώτατα στελέχη της εταιρείας Royal Caribbean Group.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2023 δρομολόγιο κρουαζιέρας χωρητικότητας 2.200 επιβατών, με home port τον Πειραιά και σταθμούς την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ένα δρομολόγιο με έντονο πολιτιστικό πρόσημο.

 

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας καλωσόρισαν το γεγονός των πολλών καθημερινών απευθείας πτήσεων από τις Η.Π.Α. προς την Αθήνα, καθώς, όπως τόνισαν, το 60% των επιβατών του δρομολογίου θα είναι Αμερικανοί πολίτες.

 

Επισήμαναν μάλιστα ότι σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις τους, τουλάχιστον το 43% των επιβατών θα διανυκτερεύουν πάνω από ένα βράδυ στην Αθήνα, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών θα πραγματοποιήσει ταξίδια και σε άλλους χειμερινούς προορισμούς.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κικίλιας, «ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου γίνεται με συγκεκριμένα στρατηγικά βήματα. Η σημερινή ανακοίνωση του Royal Caribbean Group σηματοδοτεί την ουσιαστική επανέναρξη της χειμερινής κρουαζιέρας στη χώρα μας μετά από δεκαετίες και είμαι βέβαιος θα αυξήσει το μέρισμα ανάπτυξης που επιστρέφει ο τουρισμός στη μέση ελληνική οικογένεια».

Στη συνάντησησυμμετείχανοικ.κ. Alessandro Carollo (Director, Government Relations), Adam Sharp (Director, International Destination Development) και Μανώλης Αλευρόπουλος (Vice President, Marine Operations at Celebrity Cruises).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.