Home ΗΑΤΤΑ ΗΑΤΤΑ – “ECTAA: Δράσεις – αντίδοτο για τις επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό

ΗΑΤΤΑ – “ECTAA: Δράσεις – αντίδοτο για τις επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό

Ν. Κελαϊδίτης: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τη θωράκιση του Ευρωπαϊκού Τουρισμού – Σημείο κλειδί οι μακρινές αγορές

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού της ECTAA και Προέδρου του ΗΑΤΤΑ κ. Ν. Κελαϊδίτη για τη συλλογική διαχείριση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στον ευρωπαϊκό τουρισμό, πραγματοποιήθηκε δεύτερη κατά σειρά, σύσκεψη της ECTAA, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που διεξήχθη μεταξύ των Συνδέσμων-μελών της ECTAA του ευρωπαϊκού φορέα που εκπροσωπεί τον οργανωμένο τουρισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών αγορών υπάρχει “δισταγμός” των καταναλωτών να πραγματοποιήσουν νέες κρατήσεις (με εξαίρεση τη Γαλλία και την Ιταλία ως προορισμούς) και πλήρης παύση της ζήτησης για ταξίδια στις γειτονικές στην Ουκρανία χώρες (Βουλγαρία, Πολωνία, Φινλανδία).

Εν τω μεταξύ, το κόστος των ταξιδιών αναμένεται να αυξηθεί μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τις ανατιμήσεις στα εισιτήρια ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων, ενώ, παράλληλα,  το καθεστώς των “ευέλικτων κρατήσεων” και η τάση των ταξιδιωτών για κρατήσεις τελευταίας στιγμής “last minute” που καθιερώθηκαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 είναι βέβαιο πως θα διατηρηθούν.

Οι δράσεις που έχουν αποφασισθεί από την ECTAA για την αντιστάθμιση του δυσμενούς κλίματος για τον τουρισμό, εστιάζονται στην προώθηση της Ευρώπης σε μακρινές αγορές ως ενιαίου και κυρίως ασφαλούς προορισμού καθώς και στη διεκδίκηση ενός πλαισίου στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο αρνητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται επαφές με τη Συμμαχία WTAA (World Travel Agents Associations Alliance), καθώς και συνεργασία με το Συμβούλιο ETC (European Tourism Council).

Τέλος, σχεδιάζεται το συμβουλευτικό πλαίσιο το οποίο θα απευθύνεται στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version