Home Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΞΘ / ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΞΘ / ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δύσκολα συνεχίζονται και τον Μάρτιο τα μεγέθη για τον ξενοδοχειακό κλάδο της Θεσσαλονίκης. Τα εξαιρετικά περιορισμένα έσοδα από την μία, εξαιτίας των χαμηλότατων πληροτήτων σε όλη τη διάρκεια του φετινού Χειμώνα – αποτέλεσμα των συνθηκών της πανδημίας και όχι μόνο – και η πρωτοφανής αύξηση του ενεργειακού κόστους σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών από την άλλη, έχουν επιφέρει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μία πρωτόγνωρη αβεβαιότητα για την επιβίωσή τους.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις της Πολιτείας για τον ελληνικό τουρισμό με τα συνεχή δημοσιεύματα για θετικές πληρότητες και αφίξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την δική μας πραγματικότητα, τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία έχουμε άμεση ανάγκη για στήριξη με νέα μέτρα ανακούφισης. 
Ακόμη, επαναθέτουμε το σοβαρότατο και άλυτο μέχρι στιγμής πρόβλημα των ξενοδοχείων με δανειακές συμβάσεις Sales & Lease Back, τα οποία από την αρχή της πανδημίας υφίστανται δυσμενή διακριτική μεταχείριση, αφού έχουν εξαιρεθεί από όλα τα προγράμματα επιδότησης τόκων και κεφαλαίου, από την επιμήκυνση υποχρεώσεων μέσω ευεργετικών ρυθμίσεων και από την απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής μισθώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα τους.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version