Μια επιτυχημένη συνταγή παρασκευής γιαουρτιού της γιαγιάς Αγγελικής Καραγιάννη, που στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ήταν φημισμένη τσοπάνισσα στην Αρναία, αποτέλεσε το λόγο, την αιτία και το «μυστικό» της επιτυχίας του γιού της Αντώνη, ο οποίος τόλμησε να μετατρέψει το εν λόγω κληροδότημα σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η συνέχεια είναι απλή: προσθήκη μαγιάς και τοποθέτηση του προϊόντος σε ψυγεία για την ωρίμανση.
Έτσι, την επόμενη τουριστική περίοδο ο επισκέπτης θα μπορεί να το βρει σε ατομικό πήλινο σκεύος στο Mount Athos Resort της Ιερισσού, το οποίο υιοθέτησε την άποψη του Αντώνη «η καλύτερη γιαουρτένια τσίπα (πέτσα) σχηματίζεται στο μικρό σκεύος».
Θα το βρείτε ακόμη:
- Στο πρωινό του ξενοδοχείου SKITES στην Ουρανούπολη,
- Στο KOSMA PASTRY SHOP στην Αρναία,
- Στo restaurant ΛΕΣΧΗ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ,
- Στο πρωινό του ξενοδοχείου ΛΙΟΤΟΠΙ στην Ολυμπιάδα,
- Στο restaurant ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ στο Νεοχώρι,
- Στο restaurant ΤΖΑΚΙ στο Παλαιοχώρι,
- Στο restaurant ΙΣΒΟΡΟΣ στη Στρατονίκη.
Στα restaurants της εν λόγω λίστας το γιαούρτι «Αγγελική Καραγιάννη» προσφέρεται και ως επιδόρπιο, συνοδευόμενο με Μέλι Αρναίας ή Αθωνικό Μέλι.