Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για τη μαρίνα μεγάλων σκαφών αναψυχής...

Προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για τη μαρίνα μεγάλων σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα

Στην αξιοποίηση της μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής (mega yachts) στην Κέρκυρα προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

H αδειοδοτημένη μαρίνα μεγάλων σκαφών αναψυχής εμπίπτει εντός του Λιμένα Κερκυρας και χωροθετείται δυτικά του προβλήτα κρουαζιέρας, πλησίον του Σταθμού Επιβατών.

Μπορεί να εξυπηρετεί 98 γιωτ μέχρι 140 μ. και έχει χερσαία ζώνη 39.400 τ.μ., ενώ μέσω ενδεχόμενης επέκτασης η μαρίνα θα καλύψει χερσαία ζώνη περίπου, κατά μέγιστο, 100.000 τ.μ.

Η ανάπτυξη της μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα έρχεται σε συνέχεια της συντονισμένης προσπάθειας του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση των μαρινών και τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του, έχοντας ήδη σε εξέλιξη τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μαρίνα Πύλου και τη μαρίνα Ιτέας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης μαρίνας mega yachts, με ελάχιστη διάρκεια τριάντα πέντε ετών.

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής (Ά φάση) και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β φάση). Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 18 Απριλίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.