Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ζητά την επαναφορά του προϊσχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τις κολυμβητικές...

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ζητά την επαναφορά του προϊσχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τις κολυμβητικές δεξαμενές

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το άρθρο 46 του ν. 4688/24-5-2020 και η Υπουργική Απόφαση 10586/18-6-2021 σύμφωνα με τα οποία είναι υποχρεωτική η  ύπαρξη ναυαγοσώστη στο σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή.

Πέραν του τεράστιου οικονομικού βάρους που προσθέτει η συγκεκριμένη υποχρέωση στα μικρά τουριστικά καταλύματα, τα οποία δημιούργησαν κολυμβητικές δεξαμενές για να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και να είναι ανταγωνιστικά σε μια απαιτητική τουριστική αγορά, στις περισσότερες περιοχές και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες για να καλύψουν τις θέσεις αυτές.

Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, το Υπουργείο Τουρισμού επιμένει σε μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο, αφού πληθώρα επιχειρηματιών του κλάδου θα προβούν σε αναστολή λειτουργίας των κολυμβητικών τους δεξαμενών, υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους με ότι αυτό συνεπάγεται, ή θα εξαναγκαστούν να τις λειτουργήσουν χωρίς να εφαρμόζουν τη σχετική νομοθεσία.

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., φοβούμενη την παραπάνω εξέλιξη, ζητά την επαναφορά του προϊσχύοντος νομοθετικού πλαισίου  για τις επιχειρήσεις του κλάδου, σύμφωνα με το οποίο χρέη Υπευθύνου Ασφαλείας κολυμβητικής δεξαμενής δύναται να εκτελεί ο Υπεύθυνος Λειτουργίας κατάλληλα εκπαιδευμένος και το οποίο λειτούργησε επί σειρά ετών διασφαλίζοντας την ασφάλεια των επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.