Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη του Τομέα Ναυτιλίας της Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου...

Επίσκεψη του Τομέα Ναυτιλίας της Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου Εισερχόμενα

Celestyal Cruises

 

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, πραγματοποίησε στις 2/2/22 η Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Αν. Αττικής Βανίτα Σωφρόνη μαζί με την Τομεάρχη Ναυτιλίας Όλγα Πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί από την Πρόεδρο του Οργανισμού, Ιωάννα Κουλουβράκη, για τη στρατηγική αξιοποίηση του Λιμανιού και τη νευραλγική συμβολή του στον Ελληνικό Τουρισμό, καθώς και τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις του Ο.Λ.Λ στην Τοπική Οικονομία. 

Η κ. Κουλουβράκη επισήμανε την εθνική σημασία του Λιμανιού, τονίζοντας ότι εξελίσσεται σε ένα σημαντικό́ βραχίονα Τουρισμού, ενώ υπογράμμισε ότι η άρτια συνεργασία με τον Υπουργείο Ναυτιλίας και Ναυτικής Πολιτικής είναι καταλυτική για την πορεία αυτή.

Η επίτευξη του στόχου έναρξης της κρουαζιέρας από το Λαύριο και η απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων για την κατασκευή́ πλωτών προβλητών που θα προσθέσουν 195 νέες θέσεις ελλιμενισμού́ σκαφών στο λιμάνι, η εφαρμογή του Κώδικα ISPS σε τρεις Ζώνες του λιμένος, η βελτίωση των υποδομών για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας, των σκαφών αναψυχής (στη στεριά και στη θάλασσα) και της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι καίριες παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο για το 2021.

Σύμφωνα με την Κ. Κουλουβράκη οι στόχοι του Ο.Λ.Λ για το 2022 είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για: 

  • Τη  διεκδίκηση μεριδίου αγοράς στην παγκόσμια βιομηχανία της Κρουαζιέρας, η οποία θα ενισχυθεί από την ανακατασκευή μιας προβλήτας προκειμένου να είναι κατάλληλη για κρουαζιερόπλοια 
  • Τη βελτίωση και καλύτερη αξιοποίηση του Τουριστικού Τομέα διασφαλίζοντας την προστασία του από τους επικίνδυνους νότιους ανέμους, με τις πλωτές προβλήτες στο τομέα σκαφών αναψυχής.
  • Την κατάθεση φακέλου νέου κτιρίου( αφού ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τη νομιμοποίηση ακινήτων στη Χερσαία Ζώνη) στη θέση του πρώην καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΟΡΑΛΛΙ» και την τοποθέτηση νέων πλωτών προβλητών στον Τομέα Τουριστικών Σκαφών.

Στο πλαίσιο δε της κοινωνικής πολιτικής – εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ο.Λ.Λ εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 15.000 € ετησίως για την ικανοποίηση των αιτημάτων Φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώσεων κ.λπ. που για πρώτη φορά με απόφαση ΔΣ απονέμονται κατόπιν αξιολόγησης πραγματικών προϋποθέσεων σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Η κ. Κουλουβράκη δήλωσε σχετικά : «Φιλοδοξούμε ότι με την ολοκλήρωση αυτών των δράσεων εντός του 2022, πέραν της ραγδαίας βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ο.Λ.Λ. Α.Ε., θα προστεθεί επιπλέον τζίρος στην Τοπική Οικονομία της τάξης των 35.000.000  ετησίως και θα δημιουργηθούν περισσότερες από 200 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας για την κοινωνία. Παράλληλα η επιστροφή της κρουαζιέρας, οι πλωτές και ο προαστιακός είναι το πολιτικό στοίχημα που κερδίζουμε απέναντι στο χάος που αναλάβαμε από τη προηγούμενη διοίκηση, η οποία μαζί με όλες τις αστοχίες και τις επικίνδυνες προχειρότητες στον τομέα της κρουαζιέρας, «κατάφερε» να μετατρέψει το Λιμάνι σε αποθήκη για ανεμογεννήτριες, υπονομεύοντας πλήρως την ταυτότητά του και τη δυναμική του»

Η κ. Σωφρόνη ευχαρίστησε θερμά την κ. Κουλουβράκη για την εκτενή ενημέρωση και υπογράμμισε «το γόνιμο έργο της διοίκησης αφήνει το αναπτυξιακό του αποτύπωμά  τόσο στον Τομέα του Τουρισμού, όσο και στην Τοπική Οικονομία. Η σύνδεση του Λιμένα με τον Προαστιακό είναι ενδεικτική της καλής συνεργασίας του Ο.Λ.Λ με την κυβέρνηση, κυρίως όμως είναι αποκαλυπτική των προθέσεων όλων όσων εμπλέκονται για ενίσχυση του Τουρισμού, αναβάθμιση του Λιμένα και τόνωση της Τοπικής κοινωνίας.»

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Ε.Π ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.