Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά CLIA – Οι προοπτικές του κλάδου της κρουαζιέρας για το 2022

CLIA – Οι προοπτικές του κλάδου της κρουαζιέρας για το 2022

Η ετήσια έκθεση της CLIA αποτυπώνει τα μεγέθη της κρουαζιέρας, τον ηγετικό ρόλο της στις πολιτικές υγείας και ασφάλειας, στις πολιτικές αειφορίας για το περιβάλλον, και τη βιώσιμη διαχείριση των προορισμών κρουαζιέρας.

Νεότερα στοιχεία για τον οικονομικό αντίκτυπο του πρώτου έτους της πανδημίας, για την ανάκαμψη, τα οικονομικά μεγέθη και τις ηγετικές παρεμβάσεις του κλάδου στους τομείς των υπεύθυνων τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτικών.

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), κύριος φορέας και ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας, δημοσίευσε σήμερα την Έκθεση της για τις Προοπτικές του Κλάδου της Κρουαζιέρας το 2022. Η ετήσια έκθεση αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο η κρουαζιέρα συνέχισε τη σταδιακή επιστροφή σε λειτουργία με υπευθυνότητα, υλοποιώντας με αποδεδειγμένη επιτυχία πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που αποτελούν παράδειγμα και για άλλους κλάδους, υπογραμμίζει την αξία της κρουαζιέρας για τις τοπικές κοινότητες και τις εθνικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο και καταγράφει τη συνεχή πρόοδο του κλάδου προς την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Η Έκθεση για τις Προοπτικές του Κλάδου της Κρουαζιέρας το 2022 παρέχει την ευκαιρία να εξετάσουμε όσα έχει πετύχει ο κλάδος μας το προηγούμενο διάστημα, καθώς οι εταιρείες-μέλη της CLIA έχουν υποδεχθεί περισσότερους από έξι εκατομμύρια επιβάτες στα πλοία τους από την επανέναρξη της λειτουργίας τους τον Ιούλιο του 2020. Και ενώ η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν οι απόλυτες προτεραιότητες μας, την ίδια ώρα ο κλάδος οδηγεί τις εξελίξεις στις πολιτικές αειφορίας για το περιβάλλον και τη βιώσιμη διαχείριση των προορισμών», δήλωσε η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CLIA.

«Ο παράκτιος και ναυτικός τουρισμός είναι κινητήριος δύναμη για την οικονομία και εμείς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους προορισμούς κρουαζιέρας, έτσι ώστε οι τοπικές κοινότητες να επωφεληθούν από τον υπεύθυνο τουρισμό. Τα μέλη μας επενδύουν, επίσης, σε νέες τεχνολογίες και νέα πλοία, επιδιώκοντας το στόχο της ουδετερότητας του στόλου της κρουαζιέρας ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIA για την Ευρώπη «Και στην Ελλάδα, η επανέναρξη της κρουαζιέρας αποτέλεσε μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη που έδωσε ώθηση τόσο στους περισσότερους από 11.000 ανθρώπους που απασχολούνται στον κλάδο, όσο και σε εκείνους που η δουλειά τους εξαρτάται από την κρουαζιέρα, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών γραφείων, ξενοδοχείων, τουριστικών οδηγών, λιμανιών και πολλών ακόμα παρόχων υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα».

Τα κύρια στοιχεία της Έκθεσης περιλαμβάνουν:

  • Ο στόλος του μέλλοντος. Έως το 2027, ο στόλος των εταιρειών-μελών της CLIA θα αντικατοπτρίζει τη σημαντική πρόοδο στην επιδίωξη του κλάδου της κρουαζιέρας για ένα καθαρότερο, πιο αποδοτικό μέλλον.
  • 26 κρουαζιερόπλοια θα κινούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG)
  • 81% του στόλου παγκοσμίως θα χρησιμοποιεί προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων
  • 174 κρουαζιερόπλοια με δυνατότητα ηλεκτροδότησης από την ξηρά
  • Παγκόσμιες Οικονομικές Επιπτώσεις το 2020. Σε σύγκριση με το 2019, τα οικονομικά στοιχεία του 2020 απεικονίζουν τις εκτεταμένες επιδράσεις της πανδημίας στην ευρύτερη κοινότητα της κρουαζιέρας και υπογραμμίζουν τη σημασία του κλάδου για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
  • 5,8 εκατ. επιβιβάσεις επιβατών (-81%)
  • 576.000 θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από την κρουαζιέρα (-51%)
  • 63,4 δις. δολ. συνολική οικονομική συνεισφορά (-59%)
  • Πρόοδος της επανέναρξης λειτουργίας. Τα κορυφαία πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας του κλάδου διευκολύνουν την επανεκκίνηση του τουρισμού κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας χιλιάδες ανθρώπους πίσω στην εργασία τους και προσφέροντας αναζωογόνηση των τοπικών και εθνικών οικονομιών.
  • Από τα κρουαζιερόπλοια των μελών της CLIA περισσότερο από το 75% της χωρητικότητας σε κλίνες έχει επιστρέψει σε λειτουργία
  • Σχεδόν το 100% εκτιμάται πως θα είναι σε λειτουργία έως τον Αύγουστο του 2022
  • Αξία των τουριστών κρουαζιέρας. Οι τουρίστες κρουαζιέρας και τα χρήματα που ξοδεύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τις τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
  • Σε κάθε 24 επιβάτες κρουαζιέρας αναλογεί μία θέση πλήρους απασχόλησης
  • Ο κάθε επιβάτης κρουαζιέρας δαπανά κατά μέσο όρο 750 δολάρια στις πόλεις που επισκέπτεται το κρουαζιερόπλοιο στη διάρκεια μιας τυπικής 7ήμερης κρουαζιέρας
  • 6 στα 10 άτομα που συμμετείχαν σε κρουαζιέρα λένε ότι έχουν επιστρέψει σε τουλάχιστον έναν προορισμό από αυτούς που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά μέσω του κρουαζιερόπλοιου
  • Διαχείριση προορισμών. Η συνεχής συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες στους προορισμούς που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τον κλάδο της κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, των ελληνικών προορισμών της Κέρκυρας και του Ηρακλείου Κρήτης και της πόλης της Πάλμα στα Βαλεαρίδες Νήσους.
  • Η «Τάξη» του 2022. Οι εταιρείες κρουαζιέρας-μέλη της CLIA σχεδιάζουν το ντεμπούτο 16 νέων κρουαζιερόπλοιων μέσα στο 2022, συμπεριλαμβανομένων πέντε πλοίων που κινούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) και εννέα εξερευνητικών σκαφών. Η «Τάξη» του 2022 θα είναι 100% εξοπλισμένη με προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.