Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ενισχύονται οι πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας

Ενισχύονται οι πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και της Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού της Γεωργιανής Βουλής Εliso Bolkvadze, διάσημη πιανίστα με διεθνή καριέρα, παρουσία του Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα David Dondua.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού. Η Ε. Bolkvadze ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδας σε παροχή τεχνογνωσίας, σε ό,τι αφορά την αρχαιολογική έρευνα, τη συντήρηση και την αναστήλωση μνημείων, καθώς και στην λειτουργία των ωδείων και των μουσικών σχολών, δεδομένου ότι στην Γεωργία ιδρύθηκε πρόσφατα αυτοτελές Υπουργείο Πολιτισμού.

Η Λίνα Μενδώνη ανταποκρίθηκε θετικά και ήδη δρομολογείται η ανταλλαγή επισκέψεων ειδικών επιστημόνων για  συνεργασία στα ανωτέρω θέματα, καθώς και στη δημιουργία κοινών προγραμμάτων και δράσεων.

Με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, το 2022, συζητήθηκε, επίσης, ο προγραμματισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του Μπατούμι.

Η Ε. Bolkvadze απηύθυνε πρόσκληση στη Λίνα Μενδώνη να επισκεφθεί τη Γεωργία, προκειμένου να συστηματοποιηθεί η συνεργασία για την ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε για την ενίσχυση του μεταφραστικού προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, προκειμένου να μεταφραστούν περισσότεροι Ελληνες συγγραφείς στα γεωργιανά και Γεωργιανοί συγγραφείς στα ελληνικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.