Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Β. Κικίλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Καταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας ο...

Β. Κικίλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Καταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Βασίλης Κικίλιας

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: 

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Α.Ε.Π. της χώρας για το γ΄τρίμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.  Καταλύτης για αυτήν την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας είναι ο Τουρισμός. Η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και τα έσοδα από τον Τουρισμό έχουν ξεπεράσει τα 10 δις ευρώ, δηλαδή 5 δις περισσότερα από τις αρχικές μας προσδοκίες. 

Το μήνυμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η χώρα μας, μέσα από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η στήριξη του τουριστικού κλάδου από την ελληνική Κυβέρνηση και η άψογη συνεργασία όλων των φορέων τουρισμού απέδωσαν και συνεχίζουν να αποδίδουν. 

Οι συμφωνίες που ήδη κλείνουμε, αλλά και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού στη χώρα μας που ενισχύουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν μας, μας κάνουν αισιόδοξους για το 2022.

Με σκληρή δουλειά και με μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, παρά τις αντιξοότητες, θα δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, με περισσότερα έσοδα, νέες θέσεις εργασίας και ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.