Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μυστήριο 55 | Παρουσία του Υφ. Πολιτισμού Ν....

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μυστήριο 55 | Παρουσία του Υφ. Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορογραφικός περίπατος «Ένα Άλλο Μυστήριο» (Un Autre Mystère) της σπουδαίας Γαλλίδας χορογράφου Julie Desprairies στις 13 & 14 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα.
 
Τη δράση παρακολούθησε -μεταξύ άλλων- και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 
πραγματοποιήθηκε ο χορογραφικός περίπατος «Ένα Άλλο Μυστήριο» (Un Autre Mystère), σε σύλληψη και χορογραφία  της σπουδαίας Γαλλίδας χορογράφου Julie Desprairies, μια διοργάνωση της Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης επισκέφθηκε στις 14 Νοεμβρίου 
την Ελευσίνα, για να παρακολουθήσει την πρωτότυπη αυτή δράση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100 κάτοικοι και μέλη εθνοτοπικών συλλόγων της πόλης. Σε μια αποκαλυπτική διαδρομή δύο χιλιομέτρων κατά μήκος των ανενεργών σιδηροδρομικών γραμμών, ο κ. Γιατρομανωλάκης περιηγήθηκε στην πόλη, συνομίλησε με τους κατοίκους για τους κρυμμένους  θησαυρούς της πόλης, από την τοπική κηπουρική ως την επηρεασμένη από όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα χορευτική παράδοση, ενημερώθηκε για τις διαφορετικές κοινότητες που συνθέτουν τον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό της πλούτο μέχρι και σήμερα και ταξίδεψε στις χορευτικές και μουσικές της παραδόσεις. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος της Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα (ΠΠΕ) κ. Φώτης Τατάκης,  η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Δέσποινα Γερουλάνου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Νανά Σπυροπούλου και ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΠΠΕ, κ. Μιχαήλ Μαρμαρινός, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου κ.ά.

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας της Ελευσίνας μέσα από έναν χορογραφικό διάλογο μεταξύ της παράδοσης και του σύγχρονου χορού. Στη δράση Ένα Άλλο Μυστήριο έλαβαν μέρος περίπου 100 κάτοικοι και συμμετέχοντες σε έξι εθνικοτοπικούς συλλόγους της Ελευσίνας, η “Αγία Μαρκέλλα” Χιακή Ένωση Ελευσίνας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, “Η Μεγαλόνησος” Ένωση Κρητών Ελευσίνας, ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας, καθώς και πέντε Ελληνίδες και Γαλλίδες χορεύτριες σύγχρονου χορού.

Με περισσότερα από 30 in-situ έργα στο ενεργητικό της, στην Ευρώπη, τη Βραζιλία και τη Μέση Ανατολή, από χορευτικές παραστάσεις, εγκαταστάσεις και video χορού, μέχρι χορογραφημένα πάρτι και εκθέσεις, η Julie Desprairies δημιουργεί εδώ και 20 χρόνια χορογραφικά έργα στον δημόσιο χώρο. Έχοντας πραγματοποιήσει ήδη δυο καλλιτεχνικά residencies στην Ελευσίνα με τη συμμετοχή κατοίκων και εθνοτοπικών συλλόγων, μέσω του έργου της “Ένα Άλλο Μυστήριο”, η Desprairies διερεύνησε τον ρόλο του χορού σε σχέση με τη σύγχρονη βοτανική και τον αστικό σχεδιασμό, και δημιούργησε μία ενσώματη χαρτογράφηση των χορών, των τραγουδιών και της μουσικής της Ελευσίνας ως φόρο τιμής όχι σε κάποια θεά, αλλά στους ίδιους τους πολίτες της Ελευσίνας.

Δημιουργία:Compagnie des Prairies (FR)Σύλληψη-Χορογραφία:Julie DesprairiesΒοηθός Χορογράφου: Elise LadouéΣκηνογραφία-Ενδυματολογία: Μελίνα ΦάκαΤεχνικός Διευθυντής:Αναστασία ΤσοπελάκηΤεχνικός Εξοπλισμός:Kariotis Audio & LightingΔιεύθυνση Παραγωγής:TooFarEast | Χρήστος Χριστόπουλος, Νίκος ΜαυράκηςΣυντονισμός Συμμετεχόντων:Mentor-Γιάννης Παππάς Διοίκηση, παραγωγή και περιοδεία:La Magnanerie-Anne Herrmann, Victor Leclère, MartinGalamez and Lauréna de La Torre (FR)

Ερμηνεύτριες:Δάφνη Κουτσαφτή, Δέσποινα Γκουγκουλιάνα, Elise Ladoué, Θέμις Χατζή, ΒάσιαΔεμίρη

Με τη συμμετοχή των παρακάτω-κατά σειρά εμφάνισης-εθνοτοπικών συλλόγων της Ελευσίνας:Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου“Η Μεγαλόνησος” Ένωση Κρητών Ελευσίνας“Αγία Μαρκέλλα” Χιακή Ένωση Ελευσίνας Σύλλογος Πελοποννησίων ΕλευσίναςΣ ύλλογος Μικρασιατών ΕλευσίναςΠανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας

Παραγωγή:Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της ΕυρώπηςΤη διεθνή περιοδεία και το έργο τηςCompagnie des Prairies-Julie Desprairiesυποστηρίζουντο Γαλλικό Ινστιτούτο και η Ville de Lyon.

Φωτογραφίες:©Παντελής Λαδάς|LDSPRO Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Website:2023eleusis.euFacebook:facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram:instagram.com/2023eleusisE-mail:info@2023eleusis.eu

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.