Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ενός λεπτού σιγή στο Π.Σ. εις μνήμη Φώφης Γεννηματά

Ενός λεπτού σιγή στο Π.Σ. εις μνήμη Φώφης Γεννηματά

Ενός λεπτού σιγή στο Π.Σ. εις μνήμη Φώφης Γεννηματά

Σταύρος Αρναουτάκης : Ναι στην διαφύλαξη και ορθή διαχείριση του υδάτινου δυναμικού στη Π.Κ. Διεκδικούμε συνέχεια πόρους για υποδομές στον πρωτογενή Τομέα. Ναι στα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων

Μικτή  συνεδρίαση δια ζώσης και μέσω  τηλεδιάσκεψης   υπό την Προεδρία του Παύλου  Μπαριτάκη  πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τετάρτη στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά την  έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου κρατήθηκε από το Σώμα ενός λεπτού σιγή εις μνήμη Φώφης Γεννηματά, που υπηρέτησε το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης ως Υπερνομάρχης Αθηνών Πειραιώς –  Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε, και είχε διατελέσει πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του ΚΙ.ΝΑ.Λ.

Στην συζήτηση  των θεμάτων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απάντησε σε επερωτήσεις που τέθηκαν κατά την σημερινή συνεδρίαση σχετικά με το υδάτινο δυναμικό της Κρήτης από την Λευτέρη Κοπάση, καθώς και από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, σχετικά με την στήριξη του αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης για την λήψη επιδοτήσεων που δικαιούνται.

Ο κος Αρναουτάκης συγκεκριμένα ως προς το θέμα της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού αναφέρθηκε στην διαφύλαξη και ορθή διαχείριση από τους χρήστες αλλά και στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων που με τη στήριξη και χρηματοδότηση από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους υλοποιούνται ή προτείνονται ως ώριμες μελέτες για χρηματοδότηση. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που αφορούν την  αντικατάσταση υφιστάμενων δικτύων για περιορισμό των διαρροών που υπάρχουν, καθώς και σε δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε συνεργασία με όλους τους  Τ.Ο.Ε.Β. της Περιφέρειας, αλλά και του Δήμους που διαθέτουν αρδευτικά δίκτυα.  Τέλος ως προς αυτό επανέλαβε την θέση της Περιφέρειας ότι ο Ο.Α.Κ. πρέπει να είναι ο μόνος φορέας που πρέπει να έχει την ευθύνη διαχείρισης του νερού στο νησί.

Στην επερώτηση για θέματα των αγροτοκτηνοτρόφων ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την στήριξη του αγώνα τους και  στα δίκαια  αιτήματα τους , τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να ισοπεδώνονται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού σε σχέση με τις επιδοτήσεις που  δικαιούνται. Ας γίνουν οι έλεγχοι σε ότι έχει δηλωθεί ώστε να μη ζημιώνονται εκείνοι οι οποίοι έχουν δηλώσει τα αληθή στοιχεία».  Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό όπου αναφέρθηκε στο δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας να δώσει άμεσα λύση. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ζήτησε την ενίσχυση του ΕΛΓΑ για τους ελέγχους ενώ ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε 1.685 νέους αγρότες στην Κρήτη που πρέπει να ενισχυθούν και να μην αδικηθούν. Τέλος ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχουν εγκριθεί 832 νέα σχέδια βελτίωσης στον πρωτογενή τομέα με προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ.

Στην συνέχεια σύμφωνα με τα θέμα της ημερήσιας διάταξης αποφασίσθηκαν:

  1. Διοικητικά Οικονομικά Θέματα

1.1 Εγκρίθηκε η υπογραφή ΄΄Μνημονίου Συνεργασίας΄΄ με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) για την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή του εσωτερικού ελέγχου.
1.2  Εγκρίθηκε η εισαγωγή και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης,
1.3 Εγκρίθηκε η  τροποποίηση του  προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης οικονομικού έτους 2021, με προσθήκη νέων κωδικών για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων δαπανών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. 

  1. Στα τεχνικά θέματα

2.1 Εγκρίθηκε η  παράταση των  προσωρινών μέτρων (κλείσιμο οδού) και εκτροπή της κυκλοφορίας στο τμήμα από διακλάδωση Καστέλλου έως Αρμένους της επαρχιακής οδού 3, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια του έργου : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ»,

2.2 Εγκρίθηκε η μελέτη  κυκλοφοριακής ρύθμισης για εκτροπή κυκλοφορίας επί της Ε.Ο.1, στο τμήμα Πλάτανος – Σφηνάρι, πλησίον οικισμού Σφηναρίου.

2.3 Εγκρίθηκε η μελέτη  κυκλοφοριακής ρύθμισης  για εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων, επί της επαρχιακής οδού Καντάνου – Τεμενίων, πλησίον του ορίου οικισμού Ραπανιανών,
2.4 Εγκρίθηκε η μελέτη  κυκλοφοριακής ρύθμισης   για εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων, επί της Ε.Ο. 30 Κανδάνου – Τεμενίων, πλησίον Τεμενίων.
2.5 Εγκρίθηκε η μελέτη  κυκλοφοριακής ρύθμισης  για εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων, επί της Ε.Ο. 27 Χανίων – Αλικιανού – Παλαιόχωρας, στη θέση “Χωστή”.

  1. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

3.1 Εγκρίθηκε η  παράταση  του Ευρωπαϊκού έργου MD.net Mediterranean Diet – When Brand Meets People – Διατροφή στη Μεσόγειο – Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες»,

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.