Αρχική Αυτοδιοίκηση Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ RECYCOM ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΔΥΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ...

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ RECYCOM ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΔΥΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ, ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Celestyal Cruises

Στην τοποθέτηση δύο κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, και λευκών ειδών με στόχο τη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του νησιού προχώρησε ο Δήμος Μυκόνου, σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM.
Συγκεκριμένα, στους κόκκινους κάδους, οι πολίτες μπορούν να αφήνουν καθαρά ρούχα, παπούτσια σε ζευγάρια, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια κλπ), καθώς και αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ).
Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται σε Κοινωνικές Δομές και  σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση ενώ τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Επισημαίνεται ότι τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι  κόκκινοι κάδοι είναι:

  • Στην παλιά πιάτσα των ταξί στην Άνω Μερά.
  • Στον περιφερειακό έξω από το Κέντρο Υγείας.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Δήμου για μία πιο φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που προϋποθέτει την ενημέρωση και την ενεργό συμμετοχή πολιτών και επαγγελματιών, καθώς και την υλοποίηση των προγραμματικών ενεργειών, που έχουν σχεδιαστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.