Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης...

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης ομάδα γυναικών από το Αφγανιστάν

Στο Μουσείο της Ακρόπολης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε γυναίκες βουλευτές, δικαστικούς και μέλη γυναικείων οργανώσεων από το Αφγανιστάν, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, έπειτα από την επιβολή του νέου καθεστώτος. Ολες κατείχαν σημαντικές θέσεις στο πολιτικό και διοικητικό σύστημα της χώρας τους και υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, προκειμένου να αποφύγουν τις ενδεχόμενες  διώξεις από το καθεστώς των Τάλιμπαν, το οποίο δεν επιτρέπει γυναίκες σε θέσεις άσκησης εξουσίας. Τις γυναίκες από το Αφγανιστάν υποδέχθηκαν μαζί με την Λίνα Μενδώνη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκος Σταμπολίδης.

Η Λίνα Μενδώνη στην υποδοχή τους ανέφερε: «Σας υποδεχόμαστε θερμά στην Ελλάδα, μια χώρα που υπερασπίζεται τη θέση της γυναίκας στα δημόσια αξιώματα, στην εργασία, στην οικογένεια. Είμαστε περήφανες για ό,τι έχετε καταφέρει για τη θέση των γυναικών στη χώρα σας. Είμαστε κοντά σας, για να δηλώσουμε εμπράκτως την υποστήριξή μας σε εσάς, στις οικογένειές σας, στο δικαίωμα της γυναίκας να έχει παρουσία στη ζωή, στον Πολιτισμό, στην κοινωνία, στην πολιτική. Το Αφγανιστάν έχει έναν πολύ σημαντικό πολιτισμό, με σπουδαία τεκμήρια των ελληνιστικών βασιλείων και πολύ σημαντικές ελληνικές επιγραφές. Έχω την ελπίδα και την πίστη ότι πολύ σύντομα θα μπορέσετε να επιστρέψετε στη χώρα σας και θα είμαι χαρά μου να επισκεφθώ την πατρίδα σας μαζί σας. Γνωρίζουμε τις τραγικές μέρες που βιώσατε. Σταθήκατε όρθιες και είστε σήμερα μαζί μας. Να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας».

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συναντήσαμε σήμερα γυναίκες από το Αφγανιστάν και ακούσαμε τις τραγικές στιγμές που έζησαν μετά την πολιτική ανατροπή. Τις διαβεβαιώσαμε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είμαστε παρόντες όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο. Πάντα με σεβασμό και πάντα με πρωταρχικό κριτήριο την ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υποστηρίζουμε γυναίκες με θέσεις ευθύνης, αλλά και από άλλους επαγγελματικούς χώρους, η ζωή των οποίων απειλείται άμεσα και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το νέο καθεστώς που έχει κυριαρχήσει στο Αφγανιστάν. Απευθυνόμενοι σε αυτές τις δυνατές γυναίκες τις παροτρύνουμε να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά και να συνεχίσουν να μάχονται για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. Θα είμαστε δίπλα τους».

Η ομάδα ξεναγήθηκε στο Μουσείο και δήλωσε τον θαυμασμό της για τα εκθέματα και τον τρόπο έκθεσης στο μουσείο, ενώ τόνισαν στην Υπουργό και στην Υφυπουργό ότι αισθάνονται περήφανες για την παρουσία δύο γυναικών σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις: «Εκτιμούμε πολύ τη φιλοξενία σας και ό,τι κάνετε για εμάς. Είναι σημαντικό ότι κρατάτε την παράδοσή σας και διατηρείτε τον πολιτισμό της πατρίδας σας. Μακάρι να μπορέσουμε κάποια μέρα να σας φιλοξενήσουμε στο Αφγανιστάν και να σας δείξουμε τον Πολιτισμό της χώρας μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.