Αρχική Δήμοι Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα γίνεται “Green & Smart”

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα γίνεται “Green & Smart”

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα γίνεται “Green & Smart”

Για 10η χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η eTrikala A.E., μετά από ένα χρόνο ξεκούρασης, επανέρχονται και διοργανώνουν το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Ο Μύλος των Ξωτικών, από την πρώτη στιγμή και για 9 συνεχόμενα  χρόνια, χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα, με δωρεάν είσοδο, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις.

Η 10η διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει και προετοιμάζει ένα ακόμη εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η ανανεωμένη θεματολογία, η αναδιαμόρφωση του πάρκου και η λειτουργία του Μύλου, θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών.. μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

«Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων»

Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους ¨εισβολείς¨. Φιλοξενήθηκαν στο  παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα μας συντροφεύσουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων. Οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες θα μας αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πύλες του στις 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα λειτουργήσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022. Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και ευχόμαστε να συναντηθούμε και πάλι όλοι μαζί στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και να ζήσουμε, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, την μαγεία των Χριστουγέννων που τόσο μας έχει λείψει.

Φέτος είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας, η χώρα μας αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος εκπέμπουν S.O.S. και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Μέσα από τις παραμυθένιες ιστορίες των Ιπποτών θα μάθουμε για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και για τους τρόπους και τις συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουμε έτσι ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν βιώσιμο πλανήτη που τους αξίζει.

Οι διοργανωτές του Μύλου, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που θα συμμετέχουν, αποφάσισαν να πουν STOP στο πλαστικό μιας χρήσης. Κάθε προσπάθεια στην αρχή φαντάζει δύσκολη, αλλά με θέληση και υπομονή όλα μπορούν να συμβούν. Θα μάθουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και τον άνθρωπο με μικρές αλλαγές κάθε φορά στις συνήθειες μας.

Η προσπάθεια ξεκινά εδώ στο Μύλο των Ξωτικών με την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, τη χρήση υλικών μιας χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επεξεργασία των οργανικών υπολειμμάτων για τη δημιουργία κομπόστ, την εξοικονόμηση ενέργειας, με την σωστή ενημέρωση για την θαλάσσια μόλυνση και την οικολογική συνείδηση που πρέπει να αποκτήσουμε όλοι.

Με την βοήθεια των Ιπποτών των Χριστουγέννων και του Άη Βασίλη που φέτος ντύνεται στα… πράσινα ειδικά για τον σκοπό αυτό, θα προασπίσουμε το ¨Φρούριό¨ μας, που δεν είναι άλλο από τον πλανήτη μας!

Ποτέ δεν είναι αργά για να σώσουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Αλλάζουμε συνήθειες, προστατεύουμε το περιβάλλον!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.