Αρχική Αθλητικά Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης || Κυριακή 21...

Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης || Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Στην Θεσσαλονίκη διεξάγονται ετησίως κατά τον μήνα Απρίλιο ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και κατά τον μήνα τον Οκτώβριο ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Οι δύο διοργανώσεις αποτελούν μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Αποστάσεων AIMS και εντάσσονται ανελλιπώς στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι.

Οι δύο διοργανώσεις λόγω των γνωστών συνθηκών της πανδημίας COVID-19, θα διεξαχθούν κατά την ίδια ημερομηνία, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, το πρωί ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ενώ το βράδυ ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος πρόσφατα βραβεύτηκαν ως εξαιρετικοί φορείς αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην κατηγορία ‘Best Thematic Sports Destination’ του διαγωνισμού “Premium Tourism Awards 2021”. Παράλληλα, ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» της 14ης Απριλίου 2019 αναδείχθηκε 8ος καλύτερος Μαραθώνιος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” . Η διάκριση αυτή δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES”, διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ – bwin και παράλληλοι δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ.
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 – Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

‘Μαραθώνιος της Ιστορίας’, Πέλλα – Θεσσαλονίκη.
Δρόμος αθλητισμού, διαδρομή πολιτισμού.
Ο Μαραθώνιος, καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.