Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Παρατηρητήριο Βιώσιμης Παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης

Παρατηρητήριο Βιώσιμης Παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10.00-13.00 η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει ημερίδα, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου και οι Δήμαρχοι της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος, Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δέλτα κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας , Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, Κορδελιού – Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος  Καϊτεζίδης .

Το Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως μία δράση του Προγράμματος Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα μηχανισμό που αξιοποιεί δεδομένα σε τομείς που αφορούν στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, στο χωρικό σχεδιασμό και τις αστικές αναπλάσεις, στις μεταφορές και συγκοινωνίες, όπως επίσης στην πολιτική προστασία και την ασφάλεια στον αστικό ιστό, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναγέννηση της Μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποτελεί ένα από τα 126 έργα του προγράμματος Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, του ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναγέννηση και την αειφορική ανάπτυξη της μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.