Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Α. Τζιτζικώστας – Β. Κικίλιας-Κοινός στόχος η επίτευξη δωδεκάμηνου τουρισμού στην Κεντρική...

Α. Τζιτζικώστας – Β. Κικίλιας-Κοινός στόχος η επίτευξη δωδεκάμηνου τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια την περασμένη Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συζητήθηκαν θέματα τουριστικής προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας, οι τουριστικές υποδομές και η συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου με στόχο την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών, αλλά και η επίτευξη δωδεκάμηνου τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον κ. Κικίλια για τη νέα θέση του στην κυβέρνηση ως Υπουργός Τουρισμού και τόνισε: «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη τα τελευταία χρόνια σε αφίξεις τουριστών στη χώρα. Επενδύουμε στον εναλλακτικό τουρισμό και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ώστε να επιτύχουμε επισκεψιμότητα δώδεκα μήνες το χρόνο, επειδή η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να το πετύχει. Συζητήσαμε το πώς θα μπορέσουμε το επόμενο διάστημα να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να αρχίσουν οι δράσεις προβολής και η παρουσία της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, για να προβάλλουμε την περιοχή μας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για το 2022. Ταυτόχρονα συζητήσαμε για την επένδυση σε διάφορες μορφές τουρισμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως ο τουρισμός κρουαζιέρας, ο ιατρικός ή ο ιαματικός. Υπάρχει κλίμα συναντίληψης και καλής συνεργασίας με τον Υπουργό. Τη νέα χρονιά, έχοντας αφήσει –ελπίζουμε- πίσω μας την πανδημία του κορονοϊού, θεωρούμε πως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε και πάλι στα επίπεδα επισκεψιμότητας του 2019, πριν την πανδημία, διότι ο τουρισμός για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Καλή πορεία του τουρισμού σημαίνει πολλές και καλές θέσεις εργασίας, σημαίνει αύξηση του τοπικού εισοδήματος. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο τέλος του μήνα τη νέα καμπάνια προβολής της περιοχής, η οποία θα μας ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και στις τουριστικές δράσεις που θα υλοποιήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.