Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το ΕΚΟΜΕ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (11– 19 Σεπτεμβρίου 2021) 

Το ΕΚΟΜΕ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (11– 19 Σεπτεμβρίου 2021) 

ΕΚΟΜΕ-ΘΕΔ 1

Με δυναμική παρουσία, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμμετείχε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας τα αποτελέσματα του έργου του στα Περίπτερα 12 και 17 της έκθεσης, πραγματοποιώντας επαφές και παρουσιάσεις με εκπροσώπους θεσμών, παραγωγικών φορέων αλλά κυρίως εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μια σειρά από συνέργειες που υποστηρίζουν την αποστολή του ΕΚΟΜΕ για την προστασία και ενίσχυση του οπτικοακουστικού κλάδου της χώρας μας. 

Το ΕΚΟΜΕ στο GOV.Gr (Περίπτερο 12) 

Στο πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον του gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα στελέχη του ΕΚΟΜΕ ενημέρωναν καθημερινά τους επισκέπτες για το έργο προσέλκυσης επενδύσεων στην οπτικοακουστική παραγωγή στην Ελλάδα μέσω της λειτουργίας των χρηματοδοτικών κινήτρων Cash Rebate 40%, Tax Relief 30% και των υπηρεσιών που προσφέρει το Εθνικό Δίκτυο Film Offices, καθώς και την πορεία υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και του εθνικού αποθετηρίου οπτικοακουστικών αρχείων. 

Το ΕΚΟΜΕ στο GAMEATHLON (Περίπτερο 17) 

Στη γιορτινή ατμόσφαιρα του Gameathlon που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το ΕΚΟΜΕ παρουσίασε τα αποτελέσματα του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Αφηγηματικού Ψηφιακού Παιχνιδιού «το Μάθημα….παιχνίδι», για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Στην έκθεση που διοργανώθηκε, τα έργα των μαθητών των σχολείων της Α’βάθμιας και της Β’βάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είχαν την τιμητική τους, προσελκύοντας τα κοινά όλων των ηλικιών στις αφηγήσεις τους με σημείο αναφοράς τη θεματική «Ιστορία».  

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΚΟΜΕ-ΔΕΠΘΕ 

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 12/9 στους χώρους της ΔΕΘ η τελετή υπογραφής προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας του ΕΚΟΜΕ με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ- TV 100-FM 100) με αντικείμενο την ψηφιοποίηση του οπτικοακουστικού αρχείου της ΔΕΠΘΕ (1988-2021). O Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ.Πάνος Κουάνης, κατά την τελετή υπογραφής με τον Πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΠΘΕ κ. Μηνά Σαμαντζίδη υπογράμμισε την σταθερή προσήλωση του ΕΚΟΜΕ στη διατήρηση της οπτικοακουστικής μας κληρονομιάς με έμφαση στο έργο προστασίας και ανάδειξης της νεότερης ιστορίας της χώρας και συλλογών όπως αυτή του ΤV100/FM100. 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΟΜΕ-ΑΠΘ 

Με επίκεντρο την επαγγελματική κατάρτιση και ανέλιξη των σπουδαστών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ.Πάνος Κουάνης και η Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Ελευθερία Θανούλη υπέγραψαν στις 13/9 πενταετές μνημόνιο συνεργασίας, με αντικείμενο τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης των σπουδαστών αλλά και τη συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ) για την ανάδειξη του πλούτου του ελληνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, τα στελέχη του ΕΚΟΜΕ πραγματοποίησαν πλήθος επαφών με εκπροσώπους του διπλωματικού, επιχειρηματικού και εκπαιδευτικού γίγνεσθαι, με επίκεντρο το ενδιαφέρον του ΕΚΟΜΕ στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά ως πόλου έλξης για την προσέλκυση και υλοποίηση μεγάλων οπτικοακουστικών παραγωγών. Εξάλλου, τα αποτελέσματα της σταθερής συνεργασίας του ΕΚΟΜΕ με τα Film Offices της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτυπώνονται έμπρακτα στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση που δέχεται η περιοχή για γυρίσματα μεγάλων παραγωγών. 

Αποτιμώντας τη συνολική εμπειρία από την 85η ΔΕΘ, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ.Πάνος Κουάνης δήλωσε: “O βασικός στόχος του ΕΚΟΜΕ για τη δημιουργία μιας οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην χώρα αποκρυσταλλώνεται στις συνέργειες που αναπτύσσουμε με τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία,  στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ενιαίου οικοσυστήματος που λειτουργεί με γνώμονα την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την εκπαίδευση και την ενίσχυση της απασχόλησης στον οπτικοακουστικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.