Αρχική Δήμοι Μουσειακός και Πολιτιστικός Τουρισμός στο Δήμο Αριστοτέλη» το θέμα του ταξιδιού...

Μουσειακός και Πολιτιστικός Τουρισμός στο Δήμο Αριστοτέλη» το θέμα του ταξιδιού εξοικείωσης Κύπριων bloggers με την Ανατολική Χαλκιδική

Celestyal Cruises

Ταξίδι εξοικείωσης με την Ανατολική Χαλκιδική (9 – 12.9.21) πραγματοποίησαν Κύπριοι bloggers, οι οποίοι «επιστρατεύθηκαν» να προωθήσουν μουσειακούς, εκθεσιακούς και υπαίθριους χώρους πολιτισμού του Δήμου Αριστοτέλη στην κυπριακή τουριστική αγορά.

Πρόκειται για τους:

  • Στέλλα Γεωργιάδου του Traveling with Stella, που προωθεί την Ελλάδα στην Κύπρο και
  • Ανδρέα Τομάζου, τα social media του οποίου ακολουθoύνται από 56.000 ανθρώπους και ειδικό κοινό από την Κύπρο.

Το ταξίδι τους περιλάμβανε επισκέψεις σε σημαντικούς πολιτιστικούς, μουσειακούς, θρησκευτικούς και φυσικούς χώρους. Η περιήγηση ξεκίνησε από την Αμμουλιανή, όπου η επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του νησιού δημιούργησε συνειρμούς ανάμεσα στην προσφυγική ιστορία της Μικρασίας και της Κύπρου. Ο παράπλους του Άθωνα για μία ακόμη φορά αποτέλεσε σταθερή πολιτιστική αξία, ενώ οι ξεναγήσεις στα Σιδηροκαύσια, τα Αρχαία Στάγειρα και τους εκθεσιακούς – μουσειακούς χώρους του Στρατωνίου και της Αρναίας άφησαν ιστορικό και πολιτισμικό αποτύπωμα στις δεκάδες διαδικτυακές αναφορές τους.

Επιπρόσθετα, οι Κύπριοι παρακολούθησαν την εκδήλωση του Δήμου Αριστοτέλη για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με τίτλο «Η Φλόγα γίνηκε Φωτιά» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Αριστοτέλη στα Στάγειρα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. Οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες, δεδομένου ότι η εν λόγω δραστηριότητα αποτέλεσε κορυφαία αφηγηματική θεατρική παράσταση της εξέγερσης των Μαδεμοχωριτών κατά των Τούρκων, που σήμανε την απαρχή της επανάστασης της Χαλκιδικής.

Το ταξίδι αποτέλεσε μέρος του εγκεκριμένου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Αριστοτέλη και συνέργεια μεταξύ της αυτοδιοίκησης και της νεοσύστατης «αριστοτελικής σύμπραξης» επιχειρηματιών του Δήμου.

Συνθέτει όμως και μέρος του σχεδίου προώθησης του πολιτιστικού, μουσειακού και προσκυνηματικού τουρισμού στη Μεγαλόνησο, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των φωτογραφικών και άλλων διαδικτυακών αναρτήσεων των bloggers, εκφράσθηκε έντονο ενδιαφέρον συνεργασίας με τον προορισμό από κυπριακό τουριστικό γραφείο με ειδίκευση στις προσκυνηματικές περιηγήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.