Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου στη ΔΕΘ

Δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου στη ΔΕΘ

Στις προοπτικές ανάπτυξης του οδικού τουρισμού ώστε να δοθεί σημαντική ώθηση στην Βόρεια Ελλάδα και στους προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας, αναφέρθηκε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 85η ΔΕΘ. Μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στον Νίκο Φιλιππίδη, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τα 10 εκατ. τουριστών μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν 13 ή 14 εκατ. και αλλάζει το πλαίσιο όσον αφορά τον οδικό τουρισμό. Σκεφτείτε χώρες όπως Γερμανία,  Αυστρία,  Ελβετία,  Ιταλία από όπου μπορούν να έρθουν τουρίστες με λιγότερο κόστος. Αυτό που έχω πει στον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια στην πρόσφατη κουβέντα μας, είναι επιτέλους, ας χρηματοδοτήσουμε τις επενδύσεις στα χερσαία σύνορα. Πώς; Με ένα ευρώ διόδια, το κάνουν όλες οι χώρες στην Ευρώπη για να περάσεις από τη μια στην άλλη. Ξέρετε τι σημαίνει ένα ευρώ επί 10 εκατ. τουρίστες; Σκεφτείτε…” Μιλώντας στο περίπτερο του Ο.Τ. στη ΔΕΘ,  ο κ. Τάσιος είπε ότι η πορεία του τουρισμού φέτος εξελίχθηκε σε ευχάριστη έκπληξη  και ήδη έχει «πιαστεί» το 50% του 2019, παρότι τον Μάιο κανείς δεν το πίστευε. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, συνεχίζεται σε πολλές περιοχές η σεζόν και πάμε για καλύτερο 2022. “Με 16 μήνες lockdown, με αποταμιεύσεις σε άνοδο και τον κόσμο σκασμένο όλοι ήθελαν να ξοδέψουν περισσότερο και να περάσουν καλύτερα. Αυτό φάνηκε ιδιαιτέρως στον επισιτισμό, εκτός από τα ξενοδοχεία”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

«Το Νότιο Αιγαίο πρωταγωνιστεί στις διανυκτερεύσεις για άλλη μια χρονιά. Πιστεύουμε ότι και ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας. Περισσότερο για τη Νότια Ελλάδα λόγω καιρικών συνθηκών. Το ζητούμενο είναι να ευημερουμε και να πάμε μπροστά», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο XalkidikiPolitiki. Ο ίδιος σημείωσε ότι χάρη στο κράτος και τη βοήθεια προς τους επαγγελματίες πέτυχε η χώρα μας αρκετά υψηλά επίπεδα στον τουρισμό. «Το κουδούνι του κινδύνου υπάρχει πάντα ωστόσο στις υποδομές μας και αυτές πρέπει να είναι το στοίχημα για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Τάσιος.
 
“Φαίνεται ότι θα πιάσουμε το 45 – 50% του 2019 σχεδόν σε όλους τους προορισμούς και αυτό είναι μια ανάσα επιβίωσης για να πάμε σε ένα κανονικό 2022. Από εκεί και πέρα, η χρονιά για τη Βόρεια Ελλάδα, υπολείπεται μετά τις 15 Σεπτεμβρίου λόγω του ότι σταματά ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια, όμως το αεροδρόμιο “Μακεδονία” φέρνει κόσμο, έρχονται πτήσεις από τη Γερμανία ιδιαίτερα και κατά δεύτερον από τη Βρετανία, με αποτέλεσμα η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής να είναι σήμερα στο 70%. Είναι μια χρονιά που μας έδωσε δυστυχώς πάλι ένα δίδαγμα ειδικά φέτος τον Αύγουστο, ότι οι υποδομές δεν επαρκούν και αυτό νομίζω ότι είναι οριζόντιο πρόβλημα σε όλους τους προορισμούς. Αν θέλουμε να αυξήσουμε τα έσοδα, αυτό πρέπει να είναι το “στοίχημα” της επόμενης μέρας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος στο OlympusMera.gr. 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.