Αρχική Δήμοι Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative

Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative

H THE ΤΕΛΟΣ SOCIETY σε συνεργασία με τη ΚΟΙΝΩΝΩ, Τhe Tinos Gathering, στη Χώρα της Τήνου

Ημερομηνίες: 27 – 29 Aυγούστου, 2021

Ώρες εργαστηρίου στη Τήνο: 10:00 – 13:00 Ερμηνεία κειμένων, και το απόγευμα υλοποίηση εφήμερων έργων

Επιμελητές εργαστηρίων: Σωτήριος Μπαχτσετζής, Χρυσούλα Λιώνη, και Δημήτριος Σπύρου

Εικαστικά κείμενα:  Γιώργος Μαραζιώτης, Σοφία Ντώνα, Eliana Otta, Μαρία Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, και Πάνος Σκλαβενίτης

Συμμετέχοντες: Έφηβοι και ενήλικες της Τήνου, Λέσβου και Εύβοιας.

Συνεργαζόμενοι φορείς: ΚΟΙΝΩΝΩ, The Tinos GatheringΤήνος, Κυκλάδες | K-Gold Temporary Gallery, Λέσβος, Βόρειο Αιγαίο |  Tidal Culture Lab, Χαλκίδα, Εύβοια

«Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative» είναι μια διαδραστική και συνεργατική δράση της ΤΗΕ ΤΕΛΟΣ SOCIETY. Έξι εικαστικοί έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτή από τους επιμελητές, Σωτήριο Μπαχτσετζή, Χρυσούλα Λιώνη και Δημήτρη Σπύρου.

Γενναιόδωρα οι παρακάτω καλλιτέχνες: Γιώργος Μαραζιώτης, Σοφία Ντώνα, Eliana Otta, Mαρία Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, και Πάνος Σκλαβενίτης παραχωρούν και μοιράζονται προσωρινά τα πνευματικά δικαιώματα έξι πρωτότυπων περιεκτικών ‘εικαστικών’ κειμένων με σκοπό την ερμηνεία αυτών στο πλαίσιο τριήμερων εργαστηρίων αρχικά στη Τήνο, και στη συνέχεια στη Λέσβο και Εύβοια.  

Οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων των παραπάνω τοπικών κοινωνιών συλλογικά θα υλοποιήσουν εφήμερα έργα έχοντας ως έναυσμα τα κείμενα των εικαστικών.  Η πειραματική αυτή άσκηση θα πραγματοποιηθεί συνολικά τρεις φορές. Τα έργα που θα προκύψουν στο πλαίσιο των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν στο κατάλογο της δράσης, στην ιστοσελίδα της TTS και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνεργατών μας όταν ολοκληρωθούν και τα τρία σκέλη του προγράμματος.

Με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.