Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΞ στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΞ στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Γρ. Τάσιος: «Ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες. Ο τουρισμός θα βάλει «πλάτη» για να ανακάμψει οικονομικά η Βόρεια Εύβοια»

«Η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια είναι τραγική. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες για τις τουριστικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Μαζί με τον Πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό βρεθήκαμε δίπλα στους ξενοδόχους που δοκιμάζονται και διαπιστώσαμε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής», δήλωσε από τη Βόρεια Εύβοια ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Στην άτυπη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό – στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Μιλτιάδης Χέλμης, Αιδηψού κ. Θεόδωρος Ρουμελιώτης και ξενοδόχοι της περιοχής – έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες για τη συντομότερη αποκατάσταση της λειτουργίας των πυρόπληκτων τουριστικών επιχειρήσεων. Αποφασίστηκε από κοινού με το ΞΕΕ η αποστολή υπομνήματος προς τα συναρμόδια Υπουργεία (Τουρισμού, Εργασίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) με αιτήματα τριών ταχυτήτων:

  • Βραχυπρόθεσμα που έχουν να κάνουν με την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους ενόψει χειμώνα
  • Μεσοπρόθεσμα για το 2022
  • Μακροπρόθεσμα για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής όπου η επιτροπή Μπένου θα έχει καθοριστικό ρόλο

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της απόγνωσης. Οι πυρόπληκτες περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική κατάρρευση. Ενώ στις αρχές Αυγούστου η πληρότητα ήταν 80%, σήμερα τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Βόρεια Εύβοια είναι κλειστά, εκτός από την περιοχή της Αιδηψού όπου παραμένουν ανοιχτά με ελάχιστους πελάτες και με αποτέλεσμα το σκηνικό να παραπέμπει σε σεζόν 2020. Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε την ενότητα του κλάδου που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην κρίση covid με επιτυχία – παρά τις τεράστιες δυσκολίες – και καταφέρνει να σηκώνει «ψηλά» την Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να δώσουμε κουράγιο στους συναδέλφους που αγωνιούν, ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την επόμενη μέρα.  Επειδή ο πρωτογενής τομέας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από εμάς, είμαστε βέβαιοι – με πίστη ότι θα έχουμε την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας – ότι ο τουρισμός είναι εκείνος ο τομέας που θα βάλει ξανά «πλάτη» για να αναγεννηθεί από τις στάχτες της η οικονομία της Εύβοιας», υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στα Λουτρά Αιδηψού υπό την προεδρία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Βασιλικός και Τάσιος, οι βουλευτές κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου και Θανάσης Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Μπουρμάς, οι Δήμαρχοι Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ.κ. Γιάννης Κοντζιάς και Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, εκπρόσωποι φορέων,  ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της εστίασης από τη Βόρεια Εύβοια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.