Αρχική Έρευνα FTI: Παραθεριστές στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία: Ο ρυθμός μόλυνσης...

FTI: Παραθεριστές στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία: Ο ρυθμός μόλυνσης τείνει στο μηδέν

Κατηγορίες Πράσινη, Πορτοκαλί ή Κόκκινη COVID-19

Λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, η FTI παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία για ταξίδια που έχουν πραγματοποιηθεί έως και τις 22 Ιουλίου: Με 225.000 επισκέπτες του FTI GROUP στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, τα  επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες παρέμειναν εξαιρετικά χαμηλά, μεταξύ 0,02 και 0,11 τοις εκατό.

Μόναχο, 27 Ιουλίου 2021 – Ώρα για απολογισμό: Λόγω της τρέχουσας κατάστασης με τον Covid-19 και τη νέα μετάλλαξη Δέλτα, αυξάνονται τα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Ως ταξιδιωτική εταιρεία προσανατολισμένη στον πελάτη, οι ξέγνοιαστες διακοπές είναι πολύ σημαντικές για τον FTI GROUP. Για να δώσει έμφαση σε αυτό, ο διοργανωτής παρέχει επίσημα στοιχεία των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιουνίου έως και 22 Ιουλίου 2021. “Τα στοιχεία δείχνουν πόσο ασφαλή είναι τα οργανωμένα πακέτα διακοπών, τόσο σε περιοχές χαμηλού όσο και σε περιοχές υψηλού κινδύνου”, επισημαίνει ο Ralph Schiller, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FTI.

Τα ποσοστά μόλυνσης των παραθεριστών στους προορισμούς με την υψηλότερη ζήτηση τείνουν προς το μηδέν.
Από τις αρχές Ιουνίου 2021, περίπου 225.000 επισκέπτες του FTI GROUP πραγματοποίησαν  τις διακοπές τους στους προορισμόυς της Μαγιόρκα, των Κανάριων Νήσων, στα ελληνικά νησιά της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω και της Κέρκυρας και την Τουρκία. Ο διοργανωτής κατέγραψε τον αριθμό των επισκεπτών που επέστρεψαν υγιείς απο τους προορισμούς, καθώς ελέχθηκαν για τυχόν μόλυνση απο τον Covid-19. “Οι αρχές μας ειδοποιούν για κάθε για κάθε πελάτη μας που είναι θετικός στον Covid-19 έτσι ώστε να φροντίσουμε για τον προγραμματισμό της καραντίνας του ταξιδιώτη”, εξηγεί ο Schiller. “Αυτό μας επιτρέπει να γνωρίζουμε με σιγουριά των αριθμό των πελατών μας που έχουν επιβεβαιωθεί θετικοί στον Covid-19.”

Στη Μαγιόρκα και τις Καναρίους Νήσους, με συνολικά περίπου 41.000 επισκέπτες του FTI GROUP κατά την προ αναφερόμενη περίοδο, μόνο 22 ταξιδιώτες επιβεβαιώθηκαν θετικοί στον Covid-19 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,05 τοις εκατό. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι ακόμη χαμηλότερος.  Σε περίπου 68.000 επισκέπτες του  FTI GROUP που επισκέφθηκαν τα ελληνικά νησιά της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω και της Κέρκυρας καταγράφηκαν μόλις δώδεκα θετικά κρούσματα πριν από την επιστροφή τους, πού έχει ως αποτέλεσμα το ποσοστό μόλυνσης να ανέρχεται μόλις στο 0,02 τοις εκατό. Στην Τουρκία, καταγράφηκαν συνολικά 125 θετικά κρούσματα μεταξύ των 117.000 ταξιδιωτών. Το ποσοστό εδώ είναι 0,11 τοις εκατό. Κανένας εκ των προαναφερθέντων κρουσμάτων δεν υπέστει βαριά συμπτώματα, έτσι ώστε να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία του σε νοσοκομείο.    

“Τα χαμηλά αυτά ποσοστά στην Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία  δείχνουν με σαφήνεια πως τα ταξίδια παραμένουν ασφαλή ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή”, λέει ο Schiller. «Τα μέτρα υγιεινής και προστασίας των ξενοδοχείων, των αεροδρομίων, των πρακτορείων και των τουριστικών περιοχών είναι αποτελεσματικά και έχουν ως αποτέλεσμα τα ποσοστά μόλυνσης να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά.  Σε περίπτωση θετικού κρούσματος το επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης, που οργανώνεται απο τον τουρισκτικό πράκτορα της περιοχής, εγγυάται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και οι ταξιδιώτες μας είναι πάντα πλήρως ασφαλείς. “Η ταξιδιωτική μας υπόσχεση διασφαλίζει ταξίδια χωρίς ανησυχία.”

Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μεγάλες παραλίες και ολοκληρωμένες έννοιες υγιεινής για ποιοτικές διακοπές        
Ο Manuel Morales, επικεφαλής του προορισμού της Ισπανίας για τον FTI GROUP, υποστηρίζει: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ισπανία θα οδηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα τον RKI να κατατάξει ολόκληρη τη χώρα ως περιοχή υψηλού κινδύνου από τις 27 Ιουλίου 2021. Αυτό μέχρι τώρα δεν έχει επηρεάσει τους μέχρι τώρα αριθμούς που έχουμε – ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα μέτρα προστασίας και υγιεινής στα ισπανικά νησιά λειτουργούν πολύ καλά. Παρά την μετάλλαξη Δέλτα, οι διακοπές στην Ισπανία είναι μια ελκυστική και ασφαλής επιλογή για όσους αναζητούν χαλάρωση», καταλήγει. Ειδικά στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, καθώς και στις μεγάλες παραλίες των Καναρίων και των Βαλεαρίδων Νήσων, είναι ασφαλείς για διακοπές, καθώς τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας- Social Distancing

Η επικεφαλής του προορισμού της Ελλάδας για τον FTI Group, Halina Strzyzewska, δηλώνει «Η Ελλάδα, με τα νησιά της, είναι και θα παραμείνει ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός για παραθεριστές πακέτων και οικογενειών. Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα καθώς και οι υψηλές προφυλάξεις ασφαλείας στα ξενοδοχεία εγγυώνται χαλαρωτικές διακοπές ακόμη και σε περιόδους της μετάλλαξης Δέλτα».

Ο Hicabi Ayhan, Επικεφαλής του προορισμού της Τουρκίας για τον FTI Group, επίσης δηλώνει: «Τα αποτελέσματα δείχνουν για άλλη μια φορά αντικειμενικά τα πλεονεκτήματα του οργανωμένου ταξιδιού. Όλα είναι άρτια οργανωμένα, οι κανόνες ασφαλείας αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους. Οι υπάλληλοι του πρακτορείου μας και οι συνεργάτες των ξενοδοχείων μας και οι τοπικές αρχές κάνουν ότι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι ο τουρισμός λειτουργεί με ασφάλεια και είναι στο πλευρό των ταξιδιωτών. Ειδικά στην περιοχή γύρω από το Μπόντρουμ, το Μαρμαρίς και το Νταλαμάν, τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά καθώς το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων των ταξιδιωτών μας κυμαίνεται μεταξύ 0,00 και 0,03 τοις εκατό.”

FTI Corona ταξιδιωτική υπόσχεση για την καραντίνα           
O FTI GROUP τηρεί τη ταξιδιωτική υπόσχεση “FTI Corona“  που ισχύει για όλες τις κρατήσεις έως 31 Οκτωβρίου 2021: Σε περίπτωση μόλυνσης, ο διοργανωτής θα καλύψει πλήρως τα έξοδα διαμονής συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων σε περίπτωση καραντίνας στο χώρο του ξενοδοχείου. Αυτό ισχύει επίσης για τον γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος φυσικά μπορεί να παραμείνει δωρεάν μαζί με τον ανήλικο ασθενή. Επιπλέον, η FTI αναλαμβάνει την οργάνωση και το κόστος των πτήσεων της επιστροφής (με ανώτατο όριο 500 ευρώ ανά άτομο και πτήση, και συνολικά 3.500 ευρώ ανά κράτηση).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.