Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το φως της Παγκόσμιας Ιέρειας της Όπερας Μαρία Κάλλας θα φωτίσει...

Το φως της Παγκόσμιας Ιέρειας της Όπερας Μαρία Κάλλας θα φωτίσει το Αχίλλειο Ανάκτορο στην Κέρκυρα

Έκθεση αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας από 1 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου 2021

Την έκθεση «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ» διοργανώνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και η Διεύθυνση του Αχίλλειου Μουσείου, ένα μοναδικό διεθνές γεγονός, το οποίο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, με συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν προσωπικά αντικείμενα, βιβλία με τις παρτιτούρες της και έργα τέχνης που συνδέονται με τη ζωή και το έργο της σπουδαίας ερμηνεύτριας, καθώς και οκτώ αυθεντικά κοστούμια από το TEATRO DELLA SCALA DI MILANO.

Η έκθεση έχει στόχο να μας μυήσει στον κόσμο της σπουδαίας αυτής καλλιτέχνιδος, δημιουργώντας μέσα από τα εκθέματα μια αφήγηση της ιστορίας και της προσφοράς της, η οποία σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζει διαχρονικά να συγκινεί το κοινό. 

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 19.30 θα δοθεί διάλεξη από την κυρία Έλενα Ματθαιοπούλου,  Associated Editor Opera Now Magazine, με τίτλο «Μαρία Κάλλας η Ιερή Φλόγα».

 Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 20.00.,
Επίσης, την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση /δράση  για τα παιδιά με τίτλο “Τα παιδιά της Κέρκυρας δεν ξεχνούν την Μαρία Κάλλας, το κορίτσι με τα χίλια ονόματα”, την οποία διοργανώνει και παρουσιάζει  η συγγραφέας-δικηγόρος  Κατερίνα Λαγού σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, η διεθνούς φήμης Σοπράνο, Μυρτώ Παπαστεφάνου μαζί με τον Σολίστ πιάνου, Ιωάννη Τσανακαλιώτη θα παραθέσουν ζωντανό κονσέρτο στους κήπους του Αχίλλειου Ανακτόρου.

Η τελετή εγκαινίων, η διάλεξη και η συναυλία θα μεταδοθούν μέσω live streaming στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ

Ώρες επίσκεψης στην έκθεση καθημερινά από  08.00 έως 20.00 

Δωρεάν είσοδος για τους Επτανήσιους δημότες στις  11, 12 και 13 Ιουλίου.

 * Θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία όλων, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εκδήλωση θα είναι 100 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά την είσοδο θα υπάρχει θερμομέτρηση, ενώ η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη. Στις εκδηλώσεις θα τηρείται η απόσταση 1.5 μ. ανά κάθισμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.