Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ...

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και στη δημοσιογράφο Εύα Αντωνοπούλου

Υπάρχει αισιοδοξία, η οποία μάλιστα δε βασίζεται μόνο σε εκτιμήσεις, τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και στη δημοσιογράφο Εύα Αντωνοπούλου. Έχουμε πια διανύσει ένα μέρος του καλοκαιριού και οι αφίξεις είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι. Ο φετινός Ιούνιος είναι 40% – 50% πάνω σε αφίξεις σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, που ήταν ο πρώτος μήνας ανοίγματός. Η πρώτη χώρα σε αφίξεις είναι η Γερμανία και φέτος έχουμε μία έκπληξη, την Πολωνία, η οποία είναι μεν τρίτη, αλλά πολύ κοντά στη δεύτερη Γαλλία. Υπάρχει, λοιπόν, μια μεγάλη αύξηση από την Πολωνία για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

Για το αν θα μπουν και άλλα νησιά σε καθεστώς «lockdown»είπε ο κ. Θεοχάρης πως

Στη Μύκονο δώσαμε ως Κυβέρνηση ένα σαφές μήνυμα αντανακλαστικών και αποφασιστικότητας που είναι και το μήνυμα που μου ζητούσαν σε όλα αυτά τα ταξίδια που πραγματοποίησα στο εξωτερικό το προηγούμενο διάστημα. Να μη θυσιάσουμε την προσπάθεια να προστατεύσουμε την υγεία και των τουριστών και των πολιτών μας για λόγους οικονομίας. Αυτό το μήνυμα   ακούστηκε και, μάλιστα, ξεκάθαρα. Και βλέπω να το λαμβάνουν και οι επαγγελματίες της Μυκόνου, όπου τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

Για το αν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο:

Στη Μύκονο δεν έχουμε ακυρώσεις,συνέχισε, το είπα και χτες στη Βουλή. Το ποσοστό είναι μόλις 1% αυτήν τη στιγμή. Δε θέλω να πω πως τα δημοσιεύματα περί υψηλών ακυρώσεων, έρχονται εκ του πονηρού ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Η πραγματικότητα είναι απλή και συγκεκριμένη. Έχουμε μιλήσει με ένα μεγάλο αντιπροσωπευτικό δείγμα των επαγγελματιών του νησιού. Έχω την αίσθηση πως αυτές οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από τους ξενοδόχους -περισσότερο αφορούν στα μαγαζιά διασκέδασης που έχουν πληγεί από αυτήν την απαγόρευση της μουσικής και της κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ.

Όμως υπάρχει ανησυχία για την περίπτωση που συνεχιστούν τα πάρτι στη Μύκονο;

Πράγματι η ασφάλεια και η ανάγκη για να ενταθούν οι έλεγχοι είναι δεδομένη, σημείωσε ο Υπουργός Τουρισμού. Η Αστυνομία έχει αυξήσει το δυναμικό της και κάνει ό,τι χρειάζεται ακριβώς για να εξασφαλίσει ότι δεν ξεφεύγουν προς άλλες κατευθύνσεις και δεν παρακάμπτονται οι απαγορεύσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το μήνυμά μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε όλοι μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπεται από το Νόμο   ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι -ο ιδιωτικός τομέας, οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος-, να διατηρήσουμε αυτήν την ισορροπία μεταξύ του ανοίγματος και της υγειονομικής ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.