Home Αθλητικά Παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Με ειδική διαδρομή στο κέντρο της...

Παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Με ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας

Εκδήλωση παρουσίασης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ACROPOLIS The Rally Of Gods πραγματοποιήθηκετην περασμένη Πέμπτη το βράδυ στο Κέντρο Πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” Stavros Niarchos Foundation Cultural Center.

Η σημαία της εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που επανήλθε στο ημερολόγιο του WRC – FIA World Rally Championship θα πέσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με την εικόνα των πλέον σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων κάτω από το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της χώρας, να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη!
Οι επόμενες τρεις ημέρες θα οδηγήσουν τα πληρώματα αρχικά νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού.
Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της κεντρικής Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία), με τη σκυτάλη πλέον να παίρνουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα!

O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποδέχθηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» όλους εκείνους που πίστεψαν και επέλεξαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα της επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, τον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλι. 

την ομιλία του ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021 και στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του υπουργείου, αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους. 

Ανάμεσά τους η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, που, έχοντας επί μία δεκαετία συνδέσει το όνομά της με αυτό του Ράλι Ακρόπολις, επισφράγισε τους δεσμούς της με τον εμβληματικό αγώνα, ο οποίος για τις χρονιές 2021-2022 θα ονομάζεται «ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις». 

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η ΕΚΟ πάντα πίστευε στην επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και τόνισε ότι «… δικαιωνόμαστε μαζί με όσους λίγους συνέχιζαν να το πιστεύουν και προσπάθησαν σκληρά προκειμένου να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ». 

Σε ανάλογης διάρκειας συνεργασίες προχώρησε το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση στο χώρο όπου δραστηριοποιούνται.

Μεταξύ τους η COSMOTE, που ειδικότερα για τη φετινή εκδοχή του αγώνα θα στηρίξει ένα από τα πιο εντυπωσιακά εγχειρήματά του: ο λόγος για την «COSMOTE 5G Athens Stage». 

YouTube video player

Όπως προδίδει η ονομασία, πρόκειται για μία διαδρομή που θα διοργανωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας με μήκος περίπου 1χλμ. Η εν λόγω διαδρομή θα ακολουθήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κάτω από την Ακρόπολη και θα φέρει την «καρδιά» του αγώνα σε ορισμένους από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, με αποκορύφωμα το πέρασμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων γύρω από την Πλατεία Συντάγματος! Ένα υπερθέαμα που, όπως τόνισε και ο κ. Αυγενάκης, «θα ταξιδέψει την εικόνα της χώρας μας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο». 

Στους κεντρικούς υποστηρικτές είναι και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τάχθηκε στο πλευρό του Υφυπουργού εκφράζοντας την υποστήριξη του στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής για τη χώρα εκδήλωσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε τα εξής:  «Δύο χρόνια εργαζόμαστε συστηματικά μαζί με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τον Αθλητισμό.  Η εξωστρέφεια της χώρας μας σχετίζεται με αρκετές αθλητικές δραστηριότητες όπως το ράλλυ Ακρόπολις που πραγματοποιείται στην μετά COVID εποχή. Έχω επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, η οποία προβάλλει σε παγκόσμιο επίπεδο την Αττική και συνολικά τη χώρα μας. Με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά βήματα προς την ανάπτυξη και την τουριστική προβολή της Αττικής μας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτό έχει μεγάλη σημασία η προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε κορυφαίο παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι χώρες που προάγουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι αυτές που έχουν και τα χαμηλότερα ποσοστά στα τροχαία ατυχήματα».

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει σε επίπεδο υποδομών για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, ενώ θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την διεξαγωγή της Ειδικής Διαδρομής στο Σύνταγμα και σε δρόμους αρμοδιότητάς της. Η Ειδική Διαδρομή έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτέμβρη.

Το πέρασμα από την Αθήνα, όπως και οι τρεις καθαρά αγωνιστικές μέρες στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, αποτελούν εχέγγυο για την προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο, κάτι που αναγνωρίζεται και από τον ΕΟΤ, που παραδοσιακά στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φραγκάκης στην παρουσίαση που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τόνισε πως
“Η αναβιωση του EKO Acropolis Rally είναι αναμφίβολα μια εθνική επιτυχία η οποία έγινε εφικτή χάρη στις προσπάθειες του Lefteris Avgenakis και την αμέριστη στήριξη του Kyriakos Mitsotakis .
Είναι όμως και μια μεγάλη πρόκληση στην οποία ο ΕΟΤ Visit Greece ανταποκριθηκε από την πρώτη στιγμή. Υποστηρίζουμε με υπερηφάνεια ένα εμβληματικό Ράλι που εκτός από μεγάλο αθλητικό γεγονός, θα προβάλει την Ελλάδα και τον τουρισμό μας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Με Υπερειδική Διαδρομή στην καρδιά της Αθήνας,με ειδικές που ανήκουν στο παγκόσμιο πάνθεον των αγώνων, με σπουδαίους χορηγούς και με μηνύματα οδικής ασφαλείας!”
 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, αποκαλύφθηκε το νέο λογότυπό του, που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη διαχρονικότητα. Συμπαγές και ταυτόχρονα δυναμικό, αντλεί το σχήμα του από έναν συνδυασμό των γραμμάτων «A» και «R» του λατινικού αλφαβήτου, που φυσικά αποτελούν τα αρχικά της ονομασίας του αγώνα. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που άλλωστε αποτελούν και τους μεγαλύτερους «συμμάχους» της διοργάνωσης. 

Ανάμεσά τους η Toyota Ελλάς, που κατέχει ηγετική θέση σε επίπεδο πωλήσεων και after sales στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών, η Κωτσόβολος, που με 70 χρόνια παρουσίας στην αγορά διαθέτει πανελλαδικά δίκτυο με 95 φυσικά καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, η Chipita με τη μάρκα 7DAYS, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, καθώς και οι ANEK Lines και Superfast Ferries, όπως και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. 

Στον «αέρα» βρίσκεται και η ιστοσελίδα www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα αποτελέσει το πλέον έγκυρο μέσο για όλες τις σχετικές με το EKO Ράλι Ακρόπολις πληροφορίες.

Στην παρουσίαση της επανάκαμψης στην Ελλάδα του Ράλι Ακρόπολις, που έγινε στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, μετείχε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου -περιοχές της οποίας περιλαμβάνονται στις ειδικές διαδρομές της φετινής διοργάνωσης που ξεκινά την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και ολοκλητρώνεται την Κυριακή 12 του μήνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι “ως γεγονός παγκόσμιας προβολής, θα αναδείξει τις φυσικές ομορφιές και το κάλλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου”, αφού ήδη από την πρώτη ημέρα της διαδρομής ο αγώνας θα διεξαχθεί από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας έως και το Λουτράκι.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η συνεργασία με τις υπόλοιπες Περιφέρειες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει και ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός “θα αποτελέσει, αναμφίβολα, το έναυσμα για ένα σύνολο κι άλλων αθλητικών γεγονότων που μπορούν να προάγουν διεθνώς τη χώρα μας, όπως ο διεθνής αγώνας Μotocross, που θα διεξαχθεί στη Μεγαλόπολη την 1η Αυγούστου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version