Home Γαστρονομία Βασιλικός: «Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών,...

Βασιλικός: «Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πολιτισμό»

Με στόχο την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού και την ανάδειξη των προϊόντων της χώρας στο εξωτερικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ώθηση στη δράση της διάσημης ισραηλινής σεφ κα Atalya Ein Mor η οποία έχει επισκεφθεί την Κρήτη, αναδεικνύοντας επιμέρους θεματικές γαστρονομικές ενότητες της Μεγαλονήσου. Επισημαίνεται ότι η ισραηλινή σεφ βρίσκεται από τα τέλη Απριλίου στην Κρήτη, ενώ ισραηλινά γκρουπ αναμένεται να την πλαισιώνουν για 6 περίπου μήνες, γνωρίζοντας από κοντά την ελληνική και ειδικότερα κρητική διατροφή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στο νομό Λασιθίου, όπου διενεργήθηκαν ειδικά γαστρονομικά events (σε Ορεινό, στον Μακρύ Γυαλό, στα Σχινοκάψαλα, το Διασκάρι και τη μονή Τοπλού) με την ισραηλινή σεφ, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη που όπως και ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης υποστήριξαν από την αρχή την πρωτοβουλία.  

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός : «Ήδη από το 2012, το ΞΕΕ έχει αναδείξει τη θετική διάδραση του τουρισμού με τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά με το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής. Με την επίσκεψή μας στα ορεινά χωριά της Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα το γαστρονομικό τουρισμό, δείχνοντας τον δρόμο προς το αύριο. Ένα νέο μοντέλο ποιοτικού τουρισμού που θα συμπεριλαμβάνει και θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες».

Ένθερμη υποστηρίκτρια του project η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, βρέθηκε μαζί με την Atalya Ein Mor και τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες της γεύσης την Τετάρτη και Πέμπτη για να ενισχύσει το εγχείρημα. Άλλωστε ως αρμόδια υφυπουργός έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της Ελλάδας.

Από την περασμένη Κυριακή μαζί με το πρώτο της γκρουπ 10 Ισραηλινών για την φετινή χρονιά, η ισραηλινή σεφ περιοδεύει στα χωριά του Λασιθίου. Γνωρίζουν τις αυθεντικές συνταγές από τις ντόπιες μαγείρισσες, παρέα με κέρασμα ρακής, συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής, όπου έχουν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη τις ξεχωριστές κρητικές συνταγές.

Σημειώνεται ότι η Atalya Ein Mor, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ. Της αρέσει να μαγειρεύει την ισραηλινή κουζίνα – και πιο συγκεκριμένα το Shakshuka – όπως λέει και η ίδια «Το Ισραήλ είναι ένας μεγάλος συνδυασμός πολιτισμού από όλο τον κόσμο και το φαγητό είναι ένα μείγμα». Έχοντας ως γνώμονα αυτό και θέλοντας να φέρει κοντά τους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, παρέχει εξαιρετικές γαστρονομικές εκδηλώσεις: γεύματα, εργαστήρια, αποκλειστικές συγκεντρώσεις και γαστρονομικές περιηγήσεις που αποκαλύπτουν τα βαθύτερα μυστικά του Ein Kerem, της Ιερουσαλήμ. 

Τέλος, αναφερόμενη στην παρουσία της στην Κρήτη δήλωσε : «Μέσω του γευστικού tour οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση της Ανατολικής Κρήτης. Το παραδοσιακό φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος γνωριμίας με ένα ξένο πολιτισμό. Στην περιοχή αυτή δε της Κρήτης οι παραδοσιακές συνταγές διατηρούν την αυθεντικότητά τους».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version