Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών ανακοινώνει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών ανακοινώνει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 12:00μμ. και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί της Ελλάδας είμαστε χωρίς εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020.

Βιώνουμε μια μακροχρόνια ανεργία που απειλεί την ύπαρξή μας. Ο ελληνικός Τουρισμός επανεκκινεί επίσημα στις 15 Μαΐου αλλά οι προοπτικές για περιηγήσεις- ξεναγήσεις είναι μηδαμινές. Η υπερβολική καθυστέρηση στην ανακοίνωση και η ασάφεια των Πρωτοκόλλων Ασφαλείας όσον αφορά τις ξεναγήσεις έχει αποτρέψει τα τουριστικά γραφεία να προγραμματίσουν έγκαιρα ταξίδια με περιήγηση στην χώρα μας.

Η οικονομική στήριξη της Πολιτείας προς τους Ξεναγούς από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ήταν ελάχιστη, αντίθετα προς κάθε λογική.

Λάβαμε 800 ευρώ για τον Μάρτιο και Απρίλιο 2020 και μάλιστα χωρίς ένσημα. Η στήριξη μας όμως δεν συνεχίστηκε για το τετράμηνο από Μάιο μέχρι Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020 μας χορηγήθηκε η αποζημίωση των 534 ευρώ, η οποία όμως και πάλι δεν δόθηκε για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο τη στιγμή που βρισκόμασταν σε καραντίνα και οι χώροι εργασίας μας (αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία) ήταν κλειστοί. Η οικονομική μας στήριξη επανήλθε τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021 και δεν συνεχίστηκε παρόλο που δεν άλλαξαν οι συνθήκες που θα μας επέτρεπαν να εργαστούμε.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα λάβαμε μόνο 2936 ευρώ, τη στιγμή που κάθε μισθωτός, όπως εμείς, δικαιούταν κατ´ ελάχιστον 534 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Αν και χτυπημένοι όσο λίγοι από την πανδημία, η Πολιτεία δεν μας ενέταξε στους κορονόπληκτους με αποτέλεσμα να μην δικαιούμαστε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις, όπως τόσοι άλλοι κλάδοι.

 

 

Μπροστά σε αυτή την ακατανόητη και παράλογη πολιτική που δεν συνάδει με τη στάση της πολιτείας απέναντι στους υπόλοιπους κλάδους, ζητάμε:

  1. Αναδρομική αποζημίωση για τους 6 μήνες του 2020 με ένσημα.
  2. Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 με ένσημα.
  3. Κάλυψη των ενσήμων μας. Το 2020 πήραμε μόνο 50 ένσημα με αποτέλεσμα η περσινή χρονιά να χαθεί τελείως σε συνταξιοδοτικό επίπεδο. Με τα 50 ένσημα δεν δικαιούμαστε καμία παροχή (την τρίμηνη τακτική χειμερινή επιδότηση ΟΑΕΔ, επίδομα μητρότητας, κλπ).

4.             Ένταξη στην κατηγορία των κορονόπληκτων ώστε να δικαιούμαστε τις αντίστοιχες ελαφρύνσεις (αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, έκπτωση ενοικίου κλπ.)

  1. Ρεαλιστικά και λειτουργικά Πρωτόκολλα για το 2021 για τις ομαδικές ξεναγήσεις.

 

Είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί της Ελλάδας, ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του Τουρισμού της χώρας μας.

Σε αντίθετη περίπτωση, είναι ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης ενός κλάδου που από τη δεκαετία του 1950 είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας και την εξασφάλιση της μοναδικής αξίας του τουρισμού μας.

 

Προέδρος Κρίτων Πιπέρας, κινητό: 6944742251

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.