Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η προτεραιοποίηση των στόχων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

Η προτεραιοποίηση των στόχων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, είχε την χαρά και την τιμή, την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, με την παρουσία τριών  Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και των συνεργατών τους [τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων – Προγραμματισμού Πληροφορικής Διαφάνειας και Περιουσίας κα Κυριακή Παπαζώτου, τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου κ. Ιωάννη Κυριακίδη, με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών – Διοίκησης κ. Ανδρέα Αμαραντίδη, τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Θωμά Δασκάλου] να  συναντηθεί αρχικά με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και κατόπιν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» κ. Ελευθέριο Παπαβασιλόπουλο. 

              Κυρίαρχα θέματα στις γόνιμες επαφές ήταν η προτεραιοποίηση των στόχων, σχετικά με τις υποβληθείσες προτάσεις των Δήμων, οι οποίες αφορούσαν τις βασικές αναγκαιότητες κάθε Δήμου σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθενός. Ταυτόχρονα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο λελογισμένων υπερβάσεων ύστερα από σαφή αιτιολόγησή τους.

              Ο βασικός στόχος των συναντήσεων του κ. Μπλούχου ήταν να εξυπηρετηθούν τα αιτήματα των Δήμων του Ν. Δράμας τα οποία αφορούν σε υποδομές, να ιεραρχηθούν ώστε να γίνει ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός για να εξυπηρετηθεί κυρίαρχα ο πρώτιστος στόχος του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο οποίος είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης των Δήμων προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό αποτύπωμα με βάση τους επιλέξιμους άξονες οι οποίοι έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση.

              Ο κ. Μπλούχος τόνισε: «Κρίνουμε σκόπιμο να καταδείξουμε ότι οι αυτοδιοικήσεις μας, κάνοντας τη σχετική προπαρασκευή, επιδεικνύουν τη θέληση αλλά και τη σχετική στοχοπροσήλωση που απαιτείται για την επίλυση  χρονιζόντων  προβλημάτων τα οποία καθηλώνουν αναπτυξιακά τον Νομό μας.

              Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών οδηγεί τον τόπο μας σε μια νέα και πιο ουσιαστική προοπτική εξέλιξης και ανόδου.

              Ευχαριστούμε θερμά τον Αν. Υπουργό κ. Πέτσα, τον κ. Παπαβασιλόπουλο αλλά και τους αυτοδιοικητικούς μας παράγοντες, για την προθυμία και την εποικοδομητική συνεργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.