Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής

Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής

Καλαμοκανάς

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σας προσκαλεί σε νέες εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών την Κυριακή 16 Μαΐου  κατά τις ώρες 9:00-13:00 στις Αλυκές Καλλονής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΑργυρογλάρονοΠρόκειται για μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσετε το ανοιξιάτικο πέρασμα των πουλιών που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο απόγειό του.

Μάλιστα η φετινή κατάσταση των εποχικών υγροτόπων της Αλυκής Καλλονής είναι εξαιρετική, καθώς διατηρούν ακόμη τον πλημμυρισμό τους σε νερό (συνήθως αποξηραίνονται μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου).

ΚρυπτοτσικνιάςΗ εξόρμηση οργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού της ανοιξιάτικης Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αναμένεται να παρατηρηθούν παρυδάτια πουλιά όπως Λασπότρυγγες, Μαχητές, Δρεπανοσκαλίδρες, Νανοσκαλίδρες και άλλα υδρόβια πουλιά όπως Μαυροπελαργοί, Κρυπτοτσικνιάδες, Αργυρογλάρονα, Μουστακογλάρονα αλλά και άλλα είδη όπως Μελισσοφάγοι, Αμπελουργοί κ.ά. Επίσης τα αναπαραγόμενα είδη της περιοχής (όλα επίσης μεταναστευτικά): Ποταμογλάρονο, Νανογλάρονο, Καλαμοκανάς και Αβοκέτα.

Οι ορνιθοπαρατηρήσεις θα πραγματοποιηθούν με καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες και τη χρήση εξοπλισμού του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (τηλεσκόπια, κιάλια) σε μικρές ομάδες επισκεπτών που θα προσέρχονται σε καθορισμένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης (διάρκειας 50’) μετά από δήλωση συμμετοχής και προ συνεννόηση. Η τήρηση των παραπάνω γίνεται με σχολαστικότητα λόγω των μέτρων για την  αποφυγή διασποράς του Covid-19).

Η παρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής θα ξεκινήσει από το παρατηρητήριο στη δυτική πλευρά της Αλυκής (επί του ασφαλτόδρομου που οδηγεί κάτω από αυτή) και θα καταλήξει στους εποχικούς υγρότοπους στη νότια πλευρά της (απέναντυ από την είσοδο στους εργασιακούς χώρους της Αλυκής). Έτσι θα καλυφθεί το μεγαλύτερο δυνατό πλήθος διαφορετικών βιοτόπων (αλυκή, εποχικά τέλματα γλυκού νερού, καλλιεργούμενες εκτάσεις) με σκοπό να εντοπιστούν πολλά διαφορετικά είδη πουλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στις εξορμήσεις και τις ομάδες ορνιθοπαρατήρησης, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434 και 6972-809610.

Οι εξορμήσεις και οι δράσεις ορνιθοπαρατήρησης την Κυριακή 16 Μαίου 2021 απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες και η συμμετοχή σε αυτήν είναι δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.