Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Το νέο εστιατορικό concept του Liostasi Hotel στην Ίο με την υπογραφή...

Το νέο εστιατορικό concept του Liostasi Hotel στην Ίο με την υπογραφή του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel, το κορυφαίο boutique hotel πέντε αστέρων της Ίου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη φετινή τουριστική περίοδο με μια συνεργασία που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο πολύπειρος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου αναλαμβάνει να επιμεληθεί ένα εξόχως κυκλαδίτικο μενού που θα βασίζεται στις εκλεκτές νησιωτικές πρώτες ύλες και στην πλούσια γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα κυκλαδίτικη κουζίνα – η «Κουζίνα της Καρδιάς» όπως την ονομάζει ο κ. Ευαγγέλου – η οποία θα προσφέρει μια πιο σύγχρονη ματιά στις αγαπημένες συνταγές της Ίου και των Κυκλάδων.

Η συνεργασία με τον κ. Ευαγγέλου αποτελεί φυσική εξέλιξη για το εστιατόριο Grandma’s Restaurant του ξενοδοχείου. Έχοντας κερδίσει δύο φορές τη διάκριση του Χρυσού Σκούφου την τελευταία διετία και με τη φιλοξενία εξαίρετων πρεσβευτών της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, το Grandma’s αποτελεί εδώ και μία δεκαετία σημείο αναφοράς για την εγχώρια γαστρονομία με συνεχή στόχο στην εδραίωση του ως το καλύτερο εστιατόριο της Ίου.

Ο κ. Ευαγγέλου, άριστος γνώστης της ελληνικής και της γαλλικής κουζίνας, μαθήτευσε στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι και εργάστηκε σε εστιατόρια του θρυλικού Γάλλου σεφ στο Μονακό, στη Μασσαλία, στην Προβηγκία και στο περίφημο Plaza Athénée του Παρισιού βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα και σε ηλικία μόλις 28 ετών αναλαμβάνει ρόλο Executive Chef σε μερικά από τα κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία όπως στο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης και στα αθηναϊκά Athenaeum InterContinental, King George και Μεγάλη Βρετανία.

Ο ρόλος του Executive Chef ανατέθηκε στον πολυτάλαντο σεφ κ. Χρήστο Κανουλά με προϋπηρεσία τόσο σε ελληνικά πολυτελή ξενοδοχεία όσο και σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, το Sketch και το Dinner by Heston Blumenthal, αμφότερα διακριθέντα με δύο αστέρια Michelin.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τον σεφ Ευαγγέλου στην Ίο», ανέφερε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης του Liostasi Hotel. «Μας εντυπωσίασε η αγάπη και η γνώση του για τη νησιωτική κουζίνα, αλλά και η μοναδική του ικανότητα να μεταμορφώνει τις παραδοσιακές μας γεύσεις σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Εξάλλου, η παρουσία του εξαίρετου σεφ Κανουλά στην κουζίνα μάς δίνει τη σιγουριά ότι τα πιάτα θα παρασκευαστούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες της Ίου τη νέα κυκλαδική κουζίνα του Liostasi

 «Αποτελεί για εμένα μια ιδιαίτερα γοητευτική πρόκληση η ευκαιρία να δουλέψω με τις διαχρονικές συνταγές και τα εκλεκτά υλικά των Κυκλάδων», τόνισε ο κ. Ευαγγέλου. «Στο νέο μενού του Liostasi δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη, τις καθαρές γεύσεις και τις απλές παρασκευές όπως παραδοσιακά μαγειρεύουν στην Ίο και τα άλλα νησιά. Είμαι σίγουρος ότι οι επισκέπτες της Ίου τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό θα απολαύσουν τη νέα μας κυκλαδική κουζίνα, η οποία παραμένει πιστή στη μακραίωνη γαστρονομική κουλτούρα των ελληνικών νησιών.»

Το Liostasi Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το σύγχρονο design, τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες, την υψηλού επιπέδου κουζίνα και τη συγκλονιστική θέα. Οι εξαιρετικές παραλίες της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το ξενοδοχείο.

Τα δωμάτια και οι σουίτες, μερικές εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ξεχωρίζουν για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, την αναπάντεχη διαμόρφωση των υπνοδωματίων, τα πρωτότυπα μπάνια και τον άρτιο τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Το Spa του ξενοδοχείου συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπείες βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα ευεξίας και αρχαίες συνταγές ομορφιάς.

Exit mobile version