Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στο Κατάρ

Επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στο Κατάρ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στο Κατάρ, από 3 έως 5 Απριλίου, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου της κ. Salah bin Ghanem Al Ali.

Αντικείμενο των συζητήσεων των δύο Υπουργών είναι η διεύρυνση και η ενδυνάμωση των πολιτιστικών σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ. Η Λίνα Μενδώνη θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο της Αρχής των Μουσείων του Κατάρ Sheikha Al-Mayassa bint Hamad Al-Thani. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται ζητήματα όπως η συνεργασία ανάμεσα στα μουσεία των δύο χωρών, η διεξαγωγή κοινών αρχαιολογικών και ανασκαφικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή εμπειριών στη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, η θεσμοθέτηση συνεργασίας σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς από την παράνομη διακίνηση και την αρχαιοκαπηλία, η διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο διοργάνωσης πολιτιστικών εβδομάδων στην Ελλάδα και το Κατάρ.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης του αντιγράφου του αγάλματος του Ηνιόχου των Δελφών στο Μετρό της Ντόχα. Το αντίγραφο του Ηνίοχου –δώρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Κυβέρνηση του Κατάρ- τοποθετείται στον σταθμό Μετρό του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα.

Μεταξύ άλλων συναντήσεων και επαφών η Λίνα Μενδώνη θα επισκεφθεί το «Katara Village», όπου θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή Δρ Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti.

Ιδιαίτερη συνάντηση θα έχει η Υπουργός με τα μέλη της ελληνικής κοινότητας  στη  Ντόχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.