Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανάβαση στον Άθω | Το ιερό βουνό της Ορθοδοξίας | Αθωνική Έρημος...

Ανάβαση στον Άθω | Το ιερό βουνό της Ορθοδοξίας | Αθωνική Έρημος 22-24 Μαίου 2021

Άγιο Όρος - Πεζοπορική Εκδρομή
Μια μοναδική εμπειρία σε ένα κυριολεκτικά άδειο από κόσμο Άγιο Όρος που θυμίζει έντονα την δεκαετία του 1970. Ο ορισμός της απομόνωσης σε αυτή την πεζοπορική εκδρομή για 6 άτομα, με επισκέψεις στην Σκήτη της Αγίας Άννας, Μικρά Αγία Άννα, Κατουνάκια, φρικτά Καρούλια και τις Ιερές Μονές Διονυσίου, και Πάυλου.
 
Στα πλαίσια των ορεινών δραστηριοτήτων της την Agion Oros Treks θα διοργανώσουμε την ανάβαση στο ψηλότερο βουνό του Αγίου Όρους, τον Άθω (2033μ) με περιήγηση και στην Αθωνική έρημο τον Μάιο του 2021. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Άθως, γιος του Ουρανού και της Γαίας, ήταν ένας από τους Γίγαντες, Κατά τη διάρκεια της μάχης μεταξύ Θεών και Γιγάντων, ο Άθως έριξε έναν πελώριο βράχο εναντίον των Θεών αλλά αυτός έπεσε στην άκρη της Χαλκιδικής και αποτέλεσε την ομώνυμη χερσόνησο, η κορυφή της οποίας έλαβε το όνομά του. Δηλώσεις συμμετοχών αυστηρά μέχρι τις 28 Απριλίου 2021* για την έγκαιρη έκδοση των διαμονητηρίων.
 
*Σημ: Το Άγιο Όρος ξανάνοιξε την λειτουργία του, στην νέα εποχή του κορονοιού, του με πολύ αυστηρούς όρους εισόδου για τους επισκέπτες και περιορισμούς όσον αφορά τον χρόνο και τόπο διαμονής, τον αριθμό προσκυνητών (είναι ουσιαστικά πολύ μικρός και αυτός υπό προυποθέσεις).Επίσης άλλαξαν και οι διαδικασίες έκδοσης διαμονητηρίων που έγιναν περίπλοκες και χρονοβόρες και απαιτείται πλέον διαμονητήριο ειδικού σκοπού.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
22 – 24 ΜΑΙΟΥ 2021
 

Συνάντηση στην Ουρανούπολη στις 22-5-2021 στις 05:45 ώρα

Ημέρα 1η (22/5): Ουρανούπολη – Δάφνη – Σκήτη Αγίας Άννας (με πλοίο). Ανάβαση στην Σκήτη (300μ) και πορεία 5-6 ώρες μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας στους πρόποδες του Άθωνα. Σύντομη ξεκούραση και συνέχεια για την κορυφή του Άθωνα (2033μ) εκεί που δεσπόζει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Διανυκτέρευση στον περίβολο της εκκλησίας με υπνόσακους. Ώρες Πορείας 8-9, ΥΔ 2000μ.

 
Ημέρα 2η (23/5): Μετά την ανατολή του ηλίου και αφού δόυμε την σκιά της πυραμίδας του Άθωνα να καθρεφτίζται στο Αιγάιο πέλαγος κατάβαση στην Σκήτη Αγίας Άννας από διαφορετική διαδρομή περνώντας από την Αθωνική έρημο και τα κελία στα κατουνάκια, τα φρικτά καρούλια και την μικρή Αγία Άννα. Διανυκτέρευση στην Σκήτη Αγίας Άννας. Ώρες Πορείας 6-7, ΥΔ 500μ.
 
Ημέρα 3η (24/5): Από την Σκήτη Αγίας Άννας πορεία 2-3 ώρες μέσω της Ι.Μ. Παύλου μέχρι την Ι.Μ. Διονυσίου. Έξοδος με το πλοίο προς Δάφνη και στην συνέχεια προς την Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανουπολη το απόγευμα. Ώρες Πορείας 3.
 

Κόστος: 340€ /άτομο
Μέγιστη συμμετοχή: 7 άτομα

Περιλαμβάνεται: το διαμονητήριο, ξεναγήσεις, διαδικασίες εισόδου, πορείες στα μονοπάτια, το πλοίο κατά την είσοδο και έξοδο στο Αγιο Όρος

Δεν Περιλαμβάνεται: Η διανυκτέρευση σε ξενώνα στην Ουρανούπολη την προηγούμενη ημέρα (21/5) εάν χρειαστεί (20€). Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής. .

Νίκος Τόδουλος

Αρχηγός Αναβάσεων της ΕΟΟΑ
τηλ: +30 6972926910

www.nikostodoulos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.