Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά AOCTA: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021

AOCTA: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA χαιρετίζει το θετικό  μήνυμα της Ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το 2021,το οποίο παρουσίασε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Berlin.

Μετά από την ανακοίνωση του κύριου Υπουργού ότι ως ημερομηνία επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα προσδιορίζεται η 14η Μαΐου ,ο AOCTA επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο :

  • H Ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα και να συνάψει διμερείς συμφωνίες και με άλλες χώρες, όπως έκανε ήδη με το Ισραήλ.
  • Να ανακοινωθούν τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα λειτουργίας.
  • Να  θεσπιστούν άμεσα από την κυβέρνησή μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση οι κανόνες   και τα πρωτόκολλα των ταξιδιών ,τα οποία θα πρέπει να είναι κοινά και να ισχύουν οι  ίδιοι κανόνες για όλα τα κράτη.
    Πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες τις διαδικασίες σχετικά με το  πως ακριβώς θα ταξιδέψουν, χωρίς εκπλήξεις η περιττές ταλαιπωρίες.  Με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθεί ξανά η ταξιδιωτική  εμπιστοσύνη.
  • Να επισπευσθούν και να ολοκληρωθούν πριν τον Μάη οι εμβολιασμοί όλων των εμπλεκόμενων στον τουριστικό κλάδο, ούτως ώστε τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επισκέπτες να νιώθουν ασφαλείς.
  • Να κοινοποιηθεί άμεσα ο σχεδιασμός  της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού  και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί  για την “επόμενη μέρα”.

Κλείνοντας, ο AOCTA  επισημαίνει ότι μετά από ένα χρόνο πρωτοφανούς κρίσης, ύφεσης και απωλειών, γίνεται  ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη συνέχισης της οικονομικής στήριξης  του τουριστικού κλάδου (επιχειρήσεων και εργαζομένων) από την Πολιτεία, έως ότου μπορέσει να ανακάμψει και να ορθοποδήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.