Home Yachting 3+5 προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη του yachting και του...

3+5 προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού

«Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ανάπτυξη του yachting στη μετά covid εποχή, αλλά πριν, θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική στήριξη για  επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό, προκειμένου να επιβιώσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», επεσήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η εταιρεία BoatsAdvisor© – Hub& Events με θέμα: «Το Yachting στην μετά covid 19 εποχή».

Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε τρεις (3) προτάσεις για το παρόν, και τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας που περιλαμβάνουν:

1ον: Αλλαγή και επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συμμετοχή και  των ανθρώπων του  Yachting, προκειμένου να είναι ρεαλιστικά.

2ον: Παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή 7, αλλά και με την αύξηση των πόρων του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τη χορήγηση δανείων.

3ον: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού με μείωση του τέλους πλοίων αναψυχής και ημερόπλοιων για τους μήνες Ιούνιο έως Οκτώβριο.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας κατέθεσε και πέντε (5) προτάσεις για την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα πρότεινε:

1ον: Ενίσχυση των υποδομών. Οι μαρίνες δεν πρέπει να είναι απλά χώροι ελλιμενισμού, αλλά χώροι που θα προσφέρουν ποιοτική φιλοξενία και ξεχωριστές υπηρεσίες. Η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τουρισμό, πρέπει να περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων μαρίνων και έργων αναβάθμισης υπηρεσιών στις υπάρχουσες μαρίνες.

2ον: Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων yachting, με την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συναλλαγών από ναυλοσύμφωνα έως οικονομικές συναλλαγές και διοικητικές διαδικασίες ελέγχου ακόμα και μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο. Με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία, θα σταματήσουν οι ουρές στα λιμεναρχεία και η ταλαιπωρία των επισκεπτών μας.

3ον: Λειτουργία του ηλεκτρονικού μητρώου σκαφών. Με τη λειτουργία του η ανανέωση επαγγελματικών αδειών θα γίνεται αυτόματα, θα ελεγχθούν οι παράνομες ναυλώσεις, θα υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή όσων επιβαίνουν σε ένα σκάφος.

4ον: Ποιοτική αναβάθμιση του στόλου των σκαφών αναψυχής των εταιρειών yachting, με τη διαμόρφωση χρηματοδοτικού προγράμματος μέσα από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση τουριστικών σκαφών.

5ον: Εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων yachting αλλά και των μαρινών, με ειδικά προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι πολύ σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό να αποτελεί μεγάλο και συγκριτικό πλεονέκτημα για το ελληνικό yachting.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version