Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Ιταλό ομόλογό του...

Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Massimo Garavaglia

Τηλεδιάσκεψη με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Massimo Garavaglia είχε νωρίτερα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης συνεχάρη αρχικά τον Ιταλό Υπουργό Τουρισμού για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη σημασία των νέων εργαλείων που έχει στα χέρια της η χώρα μας όσον αφορά στο φετινό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, δηλαδή τον εμβολιασμό και τα γρήγορα τεστ, αλλά και στον τρόπο που η Ελλάδα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το άνοιγμα αυτό. Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε επίσης στα διδάγματα που αποκόμισε ο τουριστικός κλάδος από την πολύ δύσκολη περσινή χρονιά και στο πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο ενώ προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφτεί τη χώρα μας με την πρώτη ευκαιρία, όπως για παράδειγμα κατά την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, στην Αθήνα.

Από τη μεριά του ο κ. Garavaglia επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στα πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ τόνισε τη θέληση της ιταλικής πλευράς για επιμήκυνση της καλοκαιρινής σεζόν αλλά και για άνοιγμα στον εξωτερικό τουρισμό και όχι μόνο στον εσωτερικό. Ακόμη ο Ιταλός Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τη σημασία της αποκατάστασης των πτήσεων όσο επιστρέφει σταδιακά η κανονικότητα και εξήρε τη συνεργασία του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού με την ιταλική πρεσβεία στη χώρα μας.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν περαιτέρω το συντονισμό και τη στενή συνεργασία τους για θέματα που αφορούν σε διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.