Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τελευταίες ημέρες για την υποβολή συμμετοχών στον 2ο διαγωνισμό Idea Platform του...

Τελευταίες ημέρες για την υποβολή συμμετοχών στον 2ο διαγωνισμό Idea Platform του CapsuleT

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή συμμετοχών στον 2ο διαγωνισμό Idea Platform του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, με λίγες μόνο μέρες να απομένουν για τη λήξη της περιόδου αιτήσεων στις 25 Μαρτίου 2021.

Ο νεανικός διαγωνισμός Idea Platform διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από τον επιταχυντή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, CapsuleT, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε νέες και νέους της χώρας να δοκιμάσουν την ιδέα τους, να την εξελίξουν και τελικώς, να ξεκινήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση στον τομέα του τουρισμού.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου Ιdea Platform και, πάντα με γνώμονα την προώθηση της καινοτομίας και την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ο επιταχυντής καλεί τις ενδιαφερόμενες ομάδες να καταθέσουν έγκαιρα την αίτηση συμμετοχής τους έως τις 25 Μαρτίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα που θα λάβει χώρα διαδικτυακά από τις 6 έως τις 22 Απριλίου του 2021.

Ποιοι ακριβώς μπορούν να συμμετάσχουν;

Οι ομάδες που προσκαλούνται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να διαθέτουν μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα για τον τουριστικό τομέα, η οποία προϋποθέτει τη χρήση τεχνολογίας προκειμένου να εφαρμοστεί.

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να είναι 18 έως 35 ετών, απόφοιτοι ή μεταπτυχιακοί φοιτητές σχολών σχετικών με τομείς, όπως οι Θετικές Επιστήμες, Μηχανική και Μηχανολογία, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Τουριστικό Μάνατζμεντ και ούτω καθεξής. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής και τους όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι ομάδες συμμετέχουν με ιδέες για εφαρμογές σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι σχετικές με τους στόχους και τη θεματική ενότητα του Idea Platform, ήτοι εφαρμογές και λύσεις, όπως: α) για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχίας και εστίασης, β) για τουριστικές μεταφορές, γ) για μηχανές αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, δ) για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις, ε) προϊόντα και λύσεις για αερολιμένες, θαλάσσιο τουρισμό-μαρίνες, στ) εφαρμογές και λύσεις βιωσιμότητας, ζ) εφαρμογές και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, η) εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Παράλληλα υπάρχει ξεχωριστή, ειδική ενότητα για λειτουργικές ιδέες που αφορούν εφαρμογές για την επίλυση και διαχείριση αναγκών που έχουν προκύψει σε επιχειρήσεις, φορείς και μονάδες τουρισμού λόγω της πανδημίας από τον Covid-19.

Παροχές – Περιεχόμενο του προγράμματος

Το Idea Platform έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του CapsuleT και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με την ενεργή υποστήριξη και συνδρομή μεγάλων οργανισμών της χώρας, όπως επίσης και startup εταιρειών του τουριστικού οικοσυστήματος. Ως εκ τούτου, στο πρόγραμμα του προσεχούς Απριλίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν την ιδέα τους χάρη στη χρήσιμη καθοδήγηση (mentoring) και τα εξειδικευμένα workshops –σε θέματα όπως, την ανάπτυξη προϊόντος, τους τρόπους χρηματοδότησης, την ανάπτυξη ομάδας, τις στρατηγικές διείσδυσης στην αγορά, κ.ά.– που θα πραγματοποιηθούν τόσο από ιδρυτές/στελέχη των επιτυχημένων startups που στηρίζουν το πρόγραμμα ως community partners –ήτοι, οι Clio Muse Tours, Ferryhopper, SaMMYacht, TravelMyth, Triparound, Welcome Pickups, Woof Together, Workathlon και Zoottle– όσο και από C-level executives των στρατηγικών συνεργατών του CapsuleT, στους οποίους συγκαταλέγονται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Expedia Group,η  Google, το NBG Business Seeds  της Εθνικής Τράπεζας και η εταιρεία Programize.

Χρηματικά έπαθλα και βραβεύσεις

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το 2ο Idea Platform και θα αναδειχθούν στις 3 πρώτες θέσεις, διεκδικούν χρηματικά έπαθλα καθώς και δωρεάν υπηρεσίες/παροχές από συνεργαζόμενους υποστηρικτές του προγράμματος. Η διαβάθμιση των βραβείων είναι: 1ο  χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, 2ο έπαθλο 2.000 ευρώ και 3ο έπαθλο 1.000 ευρώ. Παράλληλα, οι 3 νικητές θα έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν απευθείας στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, εφόσον ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρωτότυπο προϊόντος/υπηρεσίας τους και συμμετάσχουν ενεργά σε επιπλέον ώρες καθοδήγησης για την καλύτερη προετοιμασία ένταξής τους στον επόμενο κύκλο Επιτάχυνσης.

Υποβολή αιτήσεων

Υπενθυμίζεται πως καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών στο 2ο Idea Platform είναι η 25η Μαρτίου 2021. Οι ενδιαφερόμενες ομάδες παρακαλούνται όπως μεταβούν εδώ για να καταθέσουν την αίτησή τους.

Προτού δηλώσουν τη συμμετοχή τους, οι αιτούντες θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τα κριτήρια επιλογής και τους όρους/προϋποθέσεις του προγράμματος, όπως επίσης να προετοιμάσουν όλο το απαραίτητο περιεχόμενο προκειμένου να το συμπεριλάβουν στην αίτησή τους (στοιχεία, βιογραφικά σημειώματα των μελών της ομάδας, συνοπτική παρουσίαση της κεντρικής ιδέας). Επισημαίνεται πως η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται στην ελληνική γλώσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.