Αρχική Γαστρονομία Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στον Γαλλικό Οδηγό Γαστρονομίας Gault & Millau Hellas με...

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στον Γαλλικό Οδηγό Γαστρονομίας Gault & Millau Hellas με το Acropolis Chef’s Club of Attica

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στον Γαλλικό Οδηγό Γαστρονομίας Gault & Millau Hellas με το Acropolis Chef’s Club of Attica

Ένα μοναδικό αλλά ιδιαίτερο Σύμφωνο Συνεργασίας προχώρησε ύστερα από συνεχή διεθνή αναγνώριση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις με τον Γαλλικό Οδηγό Γαστρονομίας Gault & Millau Hellas, για την Περιφέρεια Αττικής. Ο σκοπός του συμφώνου συνεργασίας είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς, της Αττικής, Να προβληθεί ο Γαστρονομικός και Οινικός Πολιτισμός της Περιφέρειας Αττικής μέσα από τις δράσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής. «Ακρόπολις» και της “Gault & Millau Hellas”. Να συμμετέχουν στην χαρτογράφηση, αναβίωση Αττικών παραδοσιακών γαστρονομικών εθίμων, σύγχρονων συνταγών, πρώτων υλών, διατροφικών συνηθειών, κ.λ.π. Να αναδείξουν και να αντιμετωπίσουν θέματα που αφορούν στην παραγωγή, το εμπόριο, την τυποποίηση, το marketing, τις εξαγωγές και την κατανάλωση τους κ.λ.π. Να παρακολουθούν, προβάλουν και υποστηρίζουν εντός και εκτός χώρας, θέματα Ελληνικής διατροφής, συσχέτισης με την υγεία του πληθυσμού και του γαστρονομικού πολιτισμού. Να συμμετέχουν και συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις, συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και ομιλιών για την ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση της Ελληνικής διατροφής και του Ελληνικού γαστρονομικού και οινικού πολιτισμού σε Εθνικό, και διεθνές επίπεδο, με έμφαση στον αττικό γαστρονομικό και οινικό πολιτισμό.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις συνεχίζει τον ανιδιοτελή της έργο με έναν και μοναδικό στόχο: η Ελληνική Γαστρονομία και ιδιαίτερα η Αττική Κουζίνα να γίνει brand σε παγκόσμιο επίπεδο και ο σκοπός μας επιπλέον είναι ο Γαστρονομικός Τουρισμός της Αττικής να έχει μόνιμη αναγνώριση στην Διεθνή Κοινότητα.