Home Letters To The Editor ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ο.Τ. : 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ο.Τ. : 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ε.Ο.Τ. γράφει, σχετικά με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστσης του 1821, τα εξής: 

Συνάδελφοι

Σε   λίγες  μέρες   τιμούμε    τα   200   χρόνια   από  την  έναρξη  της   Ελληνικής   Επανάστασης  του  1821.

 Η  Ελληνική   Επανάσταση  συμπίπτει   με  μία  σπουδαία  ημέρα  της  Χριστιανοσύνης,   του  Ευαγγελισμού  της  Θεοτόκου,  την  ημέρα  δηλαδή  που  η   Παναγιά μας   έλαβε  την  καλή  είδηση, ότι   θα   κυοφορήσει  τον  Χριστό μας   καθώς αυτή   ανάμεσα   σε  όλους  τους  ανθρώπους  είχε  το   πλήρωμα  της χάριτος.       

Η 25η Μαρτίου 1821 υπήρξε μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία μας. Μια μεγάλη στιγμή που συνοδεύτηκε από πράξεις οραματισμού και υψηλοφροσύνης, πάνω στις οποίες οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης του ΄21, θεμελίωσαν τον νέο Ελληνισμό μέσα από θυσίες και ολοκαυτώματα.
Την 25η Μαρτίου 1821, μια ημέρα γεμάτη υψηλούς συμβολισμούς και μηνύματα που κλείνει μέσα της ό,τι βαθύτατα ανθρώπινο και αιώνιο και γι΄αυτό εθνικό, ο οραματισμός μιας πατρίδας που γεννιέται μέσα από τις φλόγες της επανάστασης παίρνει υπόσταση και θέση ανάμεσα στα ελεύθερα έθνη.
Απέναντι σ΄αυτό το παράδειγμα ζωής, επιβάλλεται να αντιμετωπίζουμε τις σημερινές προκλήσεις με το ίδιο αίσθημα ιστορικής συνέχειας, γενναιότητας και θάρρους, που πείθει για το δίκιο, τόσο τους φίλους όσο και τους εχθρούς.
Ας παραδειγματιστούμε από το πνεύμα της θυσίας αυτών των ηρώων, αντλώντας δύναμη και πίστη από την αντρειοσύνη τους. 
Ας διδαχθούμε από τα σφάλματα, τις μικροψυχίες και τις διχόνοιες, που συσσώρευσαν τόσα δεινά στον Ελληνισμό και ας μην επιτρέπουμε στον κακό μας εαυτό να μας κατευθύνει.
Ας έχουμε ως επίκαιρη εντολή για τον τόπο μας, τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Τότε μόνο θα πάει ο τόπος μπροστά, όταν πάψουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε  με το εγώ, αλλά με το εμείς». 

 

ΧΡΟΝΙΑ     ΠΟΛΛΑ   ΣΕ    ΟΛΟΥΣ  

ΖΗΤΩ   Η    25η    ΜΑΡΤΙΟΥ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version