Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αθήνα – Νέα Υόρκη σε εικαστικό διάλογο: Πρόσωπα του Ήρωα

Αθήνα – Νέα Υόρκη σε εικαστικό διάλογο: Πρόσωπα του Ήρωα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Lincoln Center for the Performing Arts ανακοινώνουν την έκθεση με τίτλο Πρόσωπα του Ήρωα που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη και αποτελεί την εναρκτήρια διοργάνωση της πρωτοβουλίας Stavros Niarchos Foundation – Lincoln Center Agora Initiative.

Έργα φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και το Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη που διερευνούν την έννοια και την πορεία του «ήρωα» και του «ηρωισμού» στην ιστορία – ένα θέμα που έχει αποκτήσει νέα σημασία στον καιρό του COVID-19  – θα παρουσιαστούν σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους των δύο οργανισμών στις αρχές Ιουλίου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SNF – Lincoln Center Agora Initiative (SNF – LC), μίας σύμπραξης για τον επαναπροσδιορισμό και την επανενεργοποίηση του δημόσιου χώρου μέσα από τις «Δίδυμες Αγορές» («Twin Agoras») στο ΚΠΙΣΝ και το Lincoln Center.

Στη Νέα Υόρκη η έκθεση θα είναι μέρος του Restart Stages, ενός υπαίθριου κέντρου παραστατικών τεχνών που δημιουργείται στον χώρο του Lincoln Center και πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Στην Αθήνα η έκθεση εντάσσεται στα Πρόσωπα του Ήρωα, τον θεματικό προγραμματισμό εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.