Αρχική Δήμοι Η Πάρος εξειδικεύει τις επαφές με τη Γερμανία και επανέρχεται στην τουριστική...

Η Πάρος εξειδικεύει τις επαφές με τη Γερμανία και επανέρχεται στην τουριστική αγορά του Ισραήλ

Πάρος
  • Με την ολοκλήρωση των σημαντικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ΙΤΒ Βερολίνου, ο Δήμος Πάρου επανέρχεται στο Ισραήλ με νέες, μετά τον Φεβρουάριο, διαδικτυακές συναντήσεις, αυτήν τη φορά μέσω του ΕΟΤ και με συμμετοχή στην πλατφόρμα της έκθεσης ΙΜΤΜ του Τελ Αβιβ.
  • Πρόκειται για τον έβδομο κύκλο που πραγματοποιεί από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου με προοπτική να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.

Οι επαφές μέσω της ΙΤΒ ήταν χρήσιμες, εποικοδομητικές και αισιόδοξες. Οι συνομιλητές των εκπροσώπων του Δήμου προέρχονταν κυρίως από τον χώρο της ταξιδιωτικής αγοράς της Γερμανίας, με ειδικότητα κυρίως στον εναλλακτικό τουρισμό, πράγμα που διασφαλίστηκε με τη χρήση των προνομίων που παρείχε η έκθεση για τη διερεύνηση επαφών με επαγγελματίες με αντίστοιχα ενδιαφέροντα. Επιλεκτικές ήταν και οι συναντήσεις με bloggers και δημοσιογράφους που ασχολούνται με τον πολιτιστικό, αθλητικό, πεζοπορικό, ποδηλατικό και θαλάσσιο τουρισμό, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων για wind και kite surf.

Η στρατηγική του Δήμου έλαβε υπόψη την τάση για φυσιολατρικό τουρισμό, η οποία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις συχνές αναζητήσεις στη Google μέσω συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιά. Το καλοκαίρι του 2020 οι αναζητήσεις για πεζοπορία και περιηγήσεις με ποδήλατα είχαν πολύ μεγαλύτερη συχνότητα έναντι του 2019. Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται και από τις επισκέψεις στις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες της Γερμανίας σχετικά με δραστηριότητες στην ύπαιθρο, οι οποίες κατέγραψαν μεγάλη αύξηση το 2020. Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα Komoot είχε 8,5 εκατ. επισκέψεις τον Ιούλιο του 2020 έναντι 4 εκατ. τον Ιούλιο του 2019. Η Πάρος φαίνεται να “αγγίζει” τις προτιμήσεις των Γερμανών, και όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, προτείνεται για πεζοπορία στον Αρμενιστή και ποδηλασία στη Νάουσα.(https://www.komoot.com/discover/Aegean_Sea/@37.4154514%2C26.0347777?sport=hike) και  (https://www.komoot.com/smarttour/1258927).

Οι επαφές με τη γερμανική αγορά θα συνεχιστούν και πέραν των χρονικών ορίων της συγκεκριμένης έκθεσης, δεδομένου ότι η πλατφόρμα www.itb-now.com θα παραμείνει ενεργή έως και τις 31  Μαΐου, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται ειδικές προωθητικές ενέργειες που θα πλαισιώσουν τις νέες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται τέλος ότι η Πάρος γνωρίζει σημαντική προβολή στη Γερμανία από τις αρχές Ιανουαρίου χάρη στο reality  “Are you the one” του τηλεοπτικού σταθμού RTL τα επεισόδια του οποίου γυρίστηκαν το περασμένο φθινόπωρο με εκατομμύρια τηλεθέαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.