Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΑΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Επιλεγμένες διαδικτυακές προβολές από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

ΑΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Επιλεγμένες διαδικτυακές προβολές από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζει τον κύκλο των διαδικτυακών προβολών με μουσικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα του 2020. Η αρχή έγινε την Πρωτοχρονιά, με τη μετάδοση της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο.

Καθώς η ψυχαγωγία στο σπίτι παραμένει η μόνη διέξοδος υπό τις παρούσες, δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, το Φεστιβάλ αποφασίζει να μεταδώσει δωρεάν τρεις ακόμη συναυλίες που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από το κοινό. Τα επόμενα τρία Σάββατα, συντονιστείτε YouTube (Greek Festival) του Φεστιβάλ, για να απολαύσετε τις μεταδόσεις που θα ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και θα διαρκούν 48 ώρες.

Η αρχή θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, όπου μέσα από τις οθόνες μας θα μεταφερθούμε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, για να απολαύσουμε το Mihalis Kalkanis Group με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη. Οι εκλεκτοί μουσικοί της jazz σκηνής με τον πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο τους, μας ταξίδεψαν από τη τζαζ και την ambient, στην παραδοσιακή και world μουσική, σε δύο καταπληκτικές συναυλίες (ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24 & 25 Ιουλίου), που αποθεώθηκαν από τους θεατές και θεωρήθηκαν μία από τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες του καλοκαιριού.

Μπορεί να ήμασταν στην Παλαιά Επίδαυρο, αλλά η μουσική μας ταξίδεψε σε μήκη και πλάτη όλου του κόσμου.
(mixgrill.gr – 28/8/2020)

Λίγα λόγια για τη συναυλία

Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών της τζαζ. Ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης, είναι γνωστός για τους επιτυχημένους πειραματισμούς του, που καταλήγουν σε μία μουσική απρόβλεπτη και άκρως ενδιαφέρουσα.

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο ίδιος και οι μουσικοί του Mihalis Kalkanis Group ενθουσίασαν το κοινό στο αρχαίο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου με μια συναυλία που είχε δύο εκλεκτούς προσκελημένους: τον Αρμένιο δεξιοτέχνη Χάικ Γιαζιτζιάν, ο οποίος με το ούτι και την χαρακτηριστική φωνή του μετέφερε ατόφιο το βίωμα της Ανατολής, και τον εξαιρετικό αβανγκάρντ ηλεκτρικό κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη που έδωσε ένα τόνο τολμηρού πειραματισμού. Η συναυλία ήταν ένα μυσταγωγικό ταξίδι σε ήχους, μουσικές και τραγούδια όλου του κόσμου, όπου συναντήθηκαν η τζαζ με την παράδοση, η μουσική φόρμα με τον αυτοσχεδιασμό και τα ακουστικά όργανα με ηλεκτρονικούς ήχους. Ο Μιχάλης Καλκάνης προλόγιζε κάθε μουσικό κομμάτι με μικρές ιστορίες για την έμπνευση και τη διαδικασία της δημιουργίας του, αναπτύσσοντας μία ξεχωριστή σύνδεση με το κοινό. Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών στο τέλος της συναυλίας ήταν το επιστέγασμα μιας συναρπαστικής μουσικής εμπειρίας που βασίστηκε στη δεξιοτεχνία των μουσικών, αλλά και στην αυτοσχεδιαστική έμπνευση της βραδιάς. Το αποτέλεσμα έχει -ευτυχώς- καταγραφεί στην κάμερα και το Φεστιβάλ το παρουσίασε στις οθόνες σας το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Mihalis Kalkanis Group με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη

Μουσικοί Γιάννης Αναστασάκης κιθάρα, εφέ, Λευτέρης Ανδριώτης κρητική λύρα, Haig Yazdjian ούτι, τραγούδι, Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο, Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο, Βασίλης Μπαχαρίδης ντραμς, Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα, πιάνο

Σχεδιασμός – Eκτέλεση φωτισμού Περικλής Μαθιέλλης

Σχεδιασμός – Eκτέλεση ήχου Παναγιώτης Ριζόπουλος

Καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχάλης Καλκάνης

Τι ακολουθεί
  • Σάββατο 27 Φεβρουαρίου – 17:00: Αλκίνοος Ιωαννίδης Live looping
  • Σάββατο 6 Μαρτίου – 17:00: Γιάννη Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων

  • Στις 27 Φεβρουαρίου, και πάλι από τη Μικρή Επίδαυρο, θα δούμε το Live Looping του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που άνοιξε το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το καλοκαίρι που μας πέρασε (ΠΡΕΜΙΕΡΑ 17 & 18 Ιουλίου). Στο πρώτο μέρος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μελοποιεί τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, με την Κόρα Καρβούνη ως αφηγήτρια και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέι. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζει μία επιλογή δικών του τραγουδιών, με τη μέθοδο του live looping. Μία μουσική παράσταση που έτυχε πολύ θερμής υποδοχής και άφησε ενθουσιώδεις εντυπώσεις.
  • Στις 6 Μαρτίου, το σκηνικό θα μεταφερθεί στο εμβληματικό Ηρώδειο για τη αναμετάδοση της συναυλίας που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πλέον ανατρεπτικές του 2020. Οι Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης, παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό τον δίσκο τους Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων (ΚΥΚΛΟΣ: ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ, ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 & 31 Ιουλίου), με νέες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τους τραγουδιών, από τον Τσιτσάνη και τον Χατζηδάκι, μέχρι τους Lost Bodies και τον Παύλο Παυλίδη. Στις οθόνες μας θα απολαύσουμε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο χρόνο, που κατά κοινή ομολογία ταίριαξε μοναδικά με το ρωμαϊκό ωδείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.