Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε πλήρη λειτουργία τα ηλεκτρολογικά συστήματα στο ΕΑΜ

Σε πλήρη λειτουργία τα ηλεκτρολογικά συστήματα στο ΕΑΜ

Celestyal Cruises

Το black out που δημιουργήθηκε στην Αττική, λόγω της  έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, διέκοψε, σε πολλές περιοχές του κέντρου,  την ηλεκτροδότηση. Η διακοπή αυτή δημιούργησε πρόβλημα και στο  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ωστόσο, πέραν του black out της ΔΕΗ, υπήρξαν, προφανώς, και άλλες αστοχίες οι οποίες άφησαν το ΕΑΜ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό black out. Η μη λειτουργία των ηλεκτρολογικών συστημάτων του δημιούργησε θέμα ασφαλείας, παρά την παρουσία της νυκτερινής φύλαξης.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ειδοποίησε αμέσως τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, ώστε να δημιουργηθεί αλυσίδα   ασφαλείας από  αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Μουσείο.  Ταυτόχρονα, έσπευσε στο Μουσείο με το γενικό γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, ώστε να ενημερωθούν  για τις αιτίες του προβλήματος, να γίνει έλεγχος των συστημάτων και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Από στις 2 π.μ. σήμερα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία όλα  τα συστήματα  φωτισμού και ασφάλειας, ενώ, από νωρίς το πρωί, γίνεται διεξοδικός έλεγχος για την επίλυση των αστοχιών  που κατεγράφησαν.

Επίσης, διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν παραλείψεις  των υπευθύνων  για την άψογη λειτουργία όλων των συστημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού  Μουσείου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.