Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην Περιφέρεια Κρήτης το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης AREPO

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην Περιφέρεια Κρήτης το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης AREPO

Παράταση της προεδρίας, υπό την Περιφέρεια Κρήτης, στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, πρότεινε ο Ευρωπαίος Γενικός Γραμματέας όπου και υιοθετήθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης AREPO υπό την προεδρία της Ειρήνης Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, Περιφερειακή Σύμβουλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:
– Την εκ νέου παράταση της προεδρίας υπό την Περιφέρεια Κρήτης στην Ένωση AREPO, έως το Φθινόπωρο του 2021, όπου και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκλεκτορική Γενική Συνέλευση στις Βρυξέλλες. Την πρόταση του Ευρωπαίου Γενικού Γραμματέα υιοθέτησε το εκτελεστικό συμβούλιο, λόγω της εξαιρετικής συνεργασίας και της προόδου που επιτεύχθηκε στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το 2020. Επίσης, λόγω της εκτενής ενημέρωσης σε θέματα οικονομικά, ενημέρωσης, δραστηριοτήτων και δράσεων που έχει αναπτύξει η Ένωση AREPO, με επίκεντρο την επιχειρούμενη πανευρωπαϊκή σήμανση των τροφίμων κατά την προεδρία της Περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Εκτελεστικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα  των εθνικών συναντήσεων των μελών της Ένωσης AREPO, η πολιτική ποιότητας της Ε.Ε. και οι Ειδικοί Στόχοι της αναθεώρησης της πολιτικής.
Επίσης, παρουσιάστηκε το έγγραφο κοινής θέσης που κατέθεσε η Ένωση AREPO για τη νέα ΚΑΠ και ο προγραμματισμός δράσεων για το έτος 2021. Επίσης προτάθηκε να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα δίνουν έμφαση σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, διάχυσης και ενημέρωσης των ευρωπαίων καταναλωτών, για τη νέα στρατηγική Farm to Fork «Στρατηγική από το Αγρόκτημα στο πιάτο», που αποτέλεσε και το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης.
Για το θέμα αυτό η πρόεδρος Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη ανέφερε, ότι, «Η Περιφέρεια Κρήτης, από το Μάϊο του 2020 που ανακοινώθηκε η νέα  Στρατηγική, ενημέρωσε την ομάδα εργασίας της Ένωσης AREPO της Περιφέρειας Κρήτης και της ζητήθηκε να καταθέσει επίσημα, κοινή θέση για το θέμα αυτό, με επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη που θα αφορούσε εξειδικευμένα τη Σήμανση των Τροφίμων, με γνώμονα πάντα “την προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων των προϊόντων μας”».
Επιπρόσθετα, η κα Χουδετσανάκη, ενεργοποίησε τα μέλη της Ένωσης AREPO προκειμένου στην επόμενη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση και με βάση το κείμενο της Περιφέρειας Κρήτης, να συνταχθεί ένα έγγραφο με την κοινή θέση όλων των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, προκειμένου να κατατεθεί για διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο συμμετείχαν ακόμη οι:
κ. Ricardo Deserti, εκ μέρους του Consortium Parmigiano Reggiano, ως εκπρόσωπος του αντιπροέδρου.
κ. Joan Godia Tresanchez, Ταμίας της Ένωσης AREPO, από την Περιφέρεια Καταλονίας.
κ. Laurent Gomez, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης AREPO, οι κα Gulia Scaglioni και κα Francesca Alampi, Υπεύθυνες Πολιτικής της αντιπροσωπείας της Ένωσης AREPO στις Βρυξέλλες.
κ. Χαράλαμπος – Νικόλαος Πίτερης, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Περιφέρειας Κρήτης, σε θέματα της Ένωσης AREPO.