Αρχική Δήμοι Χωρισμένη στα δυο στην θέση «Μπρος Αετός», η Ιθάκη

Χωρισμένη στα δυο στην θέση «Μπρος Αετός», η Ιθάκη

Εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών σημειώθηκε νέα κατολίσθηση και κατάρρευση του οδοστρώματος στην περιοχή του «Μπρος Αετού» με αποτέλεσμα σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της Βόρειας Ιθάκης και οπωσδήποτε αδυναμία προσπέλασης λεωφορείων και φορτηγών τροφοδοσίας.

Ρόδη Κράτσα: Άμεσες παρεμβάσεις για την Ιθάκη

Παράλληλα, έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ιθάκης με την συμμετοχή του Δημάρχου Διονύση Στανίτσα, του Επάρχου Θανάση Λιβιτσάνη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανου Φαμπιόλη και των τοπικών Προέδρων.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν απο τον ΙΑΝΟ με προτεραιότητες στον επαρχιακό δρόμο του Μπροσταετού και των αγκυροβολίων σε Φρίκιες και Κιόνιο.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε οτι η χρηματοδότηση για τον επαρχιακό δρόμο έχει ήδη εγκριθεί προ του ΙΑΝΟΥ λόγω της επικινδυνότητας που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια, ενώ για τα δυο γραφικά και τουριστικά αγκυροβόλια έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για την ενδοεπικοινωνία του νησιού και την ασφαλή εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, συζήτησε η Περιφερειάρχης με τους τοπικούς παράγοντες για την δυνατότητα διάνοιξης προσωρινού δρόμου, όπως και για την επικοινωνία Βαθύ – Φρίκιες με φέρυ μποτ για την τροφοδοσία και την μεταφορά καυσίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.