Αρχική Βραβεία Τα βραβεία γεύσης και ποιότητας AFFA στην Ελλάδα

Τα βραβεία γεύσης και ποιότητας AFFA στην Ελλάδα

Τα βραβεία γεύσης και ποιότητας AFFA στην Ελλάδα

Τα Athens Fine Food Awards έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξούν να σηματοδοτήσουν μια υπεύθυνη και ουσιαστική καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων Ελλήνων παραγωγών.

Τα Athens Fine Food Awards (AFFA) είναι η σημαντικότερη προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για την συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων Ελλήνων παραγωγών μέσα από την αξιολόγηση και την επιβράβευση τους. 
 
Με την σφραγίδα της διοργάνωσης να έχει η Έκθεση τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, τα AFFA φιλοδοξούν να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, που στηρίζεται στην πρώτη ύλη, την καινοτομία, την τεχνογνωσία, τις καλές πρακτικές και την θρεπτική αξία. Λαμβάνοντας υπόψη έννοιες όπως η τοπικότητα, η παράδοση, η διαφοροποίηση, η αυθεντικότητα της γεύσης στόχος είναι να αναδειχθεί η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και σύγχρονη γαστρονομία μέσα από έναν αξιόπιστο οδηγό για τον καταναλωτή που θα εγγυάται την ποιότητα του προϊόντος με βάση αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης. 
 
Μέσα από 27 αναλυτικές κατηγορίες οι συμμετέχοντες παραγωγοί με τα προϊόντα τους, κατατάσσονται και αξιολογούνται με πρωταρχικό ρόλο να κατέχει η γεύση. Μάλιστα για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, η γευσιγνωσία των προϊόντων είναι τυφλή
 
Η αξιοπιστία των βραβείων, σε διεθνές επίπεδο, βασίζεται στον επαγγελματισμό και την εμπειρία της επιτροπής αξιολόγησης. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν πιστοποιημένοι κριτές, δημοσιογράφοι γεύσης, sommelier, σεφ, παράγοντες της αγοράς του τροφίμου, εστιάτορες κ.ά., η ταυτότητα των οποίων δεν θα δημοσιευτεί έως και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, καθώς στόχος είναι να επιτευχθεί η αντικειμενικότητα της κρίσης.
 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.