Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Όταν τα αιτήματα είναι δίκαια, η Πολιτεία ανταποκρίνεται!

Όταν τα αιτήματα είναι δίκαια, η Πολιτεία ανταποκρίνεται!

Σε συνέχεια των επίμονων και επανειλημμένων προσπάθειών μας, η Πολιτεία κατανόησε το δίκαιο του σχετικού αιτήματός μας και επανέφερε τη δυνατότητα να λάβουν την έκτακτη επιδότηση και τα τουριστικά λεωφορεία των οποίων οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας είχαν κατατεθεί προσωρινά από τα τουριστικά γραφεία-ιδιοκτήτες τους κατά το χρονικό διάστημα από 01.07 έως 31.08.2020.
Η δυνατότητα για την προσωρινή κατάθεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας έχει δοθεί με έναν αριθμό εγκυκλίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών [υπ’ αρ. πρωτ.: 21496/1099/31.03.2020, Β-36054/1868/29.06.2020, Β-41250/2123/10.08.2020 και 89363/05/11/2020], προκειμένου τα τουριστικά γραφεία να αποφύγουν ορισμένες επιπλέον δαπάνες σε μία ήδη ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά συγκυρία, τις οποίες, σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν χωρίς έργο και χωρίς εισπράξεις για έναν ολόκληρο χρόνο. Εξακολουθεί δε να ισχύει μέχρι τις 31.12.2020.
Θα ήταν ιδιαίτερα και παράλογα άδικο να αποκλειστούν από την ελάχιστη αυτή αποζημίωση τα συγκεκριμένα τουριστικά λεωφορεία, αφού τα τουριστικά γραφεία έχουν ήδη καταβάλει κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το τρέχον έτος και δεν εμπίπτουν σε καμία μείωση τελών ή ασφαλιστικών υποχρεώσεων για την επόμενη χρονιά, λόγω αυτής της καταβολής. Απλώς είχαν τα λεωφορεία τους ακίνητα, όπως ακριβώς και οι συνάδελφοί τους που δεν είχαν καταθέσει την άδεια και τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά είχαν μηδενικό έργο.
 
Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη και το Υπουργείο Τουρισμού, που κατανόησε το πρόβλημα και επεδίωξε την επίλυσή του, και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που συμφώνησε σε αυτό.
 
Τώρα θα πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε την προθεσμία της 27ης Νοεμβρίου. Έχουμε ζητήσει παράταση της προθεσμίας αυτής, η οποία είναι εύλογη, και λόγω της συγκεκριμένης εκκρεμότητας που επιλύθηκε μόλις τώρα και για άλλους εξίσου σοβαρούς λόγους. Ευελπιστούμε ότι θα μας δοθεί!
 
Ο αγώνας συνεχίζεται και για όλα τα άλλα δίκαια αιτήματα και θέματα του κλάδου που παραμένουν εκκρεμή και είναι πεποίθησή μας πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά.
 
Θα βρείτε την συγκεκριμένη διορθωτική Εγκύκλιο ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.